TORNAR
PUBLICITAT

S'inaugura el nou magatzem d'aliments solidaris, a Montbui

El local centralitza la distribució d’aliments a diversos pobles anoiencs i evitarà desplaçaments des de l’àrea metropolitana

societat
Dimecres, 5 desembre 2018. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Poques hores després que finalitzés el Gran Recapte, a Montbui es presentava el nou magatzem de la Fundació Banc d'Aliments. Un espai al barri de Vista Alegre que té capacitat per l'emmagatzematge d'almenys 200 tones de material.

Amb la presència de diversos batlles de la comarca i el president del Consell Comarcal, Xavier Boquete, auest dilluns se signava a Santa Margarida de Montbui el conveni de suport al Magatzem Logístic d'Aliments Anoia, que des de fa un any distribueix aliments a les entitats socials de la comarca. Després de la firma del conveni -entre la Diputació de Barcelona, el Consell Comarcal de l'Anoia, l'associació Artesanas del Corazón, la Fundació Banc dels Aliments i la Fundació 'la Caixa'-, es feia la inauguració oficial de l'equipament.

El magatzem és gestionat per Artesanas de Corazón i també hi col·laboren diversos ajuntaments i entitats socials com Càritas o la llar del Sant Crist d'Igualada. Fa les funcions de magatzem logístic d'aliments a la comarca. Des d'allà es coordinen les tasques de recollida, emmagatzematge, organització de lots i distribució de productes alimentaris als diferents punts del territori adherits al projecte.

Els responsables dels diversos ens col·laboradors, amb el president comarcal Xavier Boquete, al centreAmb el nom de Magatzem Logístic d'Aliments Anoia, respon al compromís de la Fundació Banc dels Aliments d'impulsar un model logístic basat en una xarxa de magatzems distribuïdors en diverses comarques barcelonines. L'objectiu és expandir els magatzems i facilitar-ne l'accés equitatiu a tota la demarcació, un projecte que compta amb el suport de la Diputació de Barcelona. Es tracta d'un magatzem de proximitat, un recurs "fonamental per a les entitats socials que distribueixen aliments a les persones vulnerables a la comarca, ja que redueix significativament els desplaçaments per transportar les mercaderies", prèviament recollides al magatzem del Banc dels Aliments de Barcelona.

Amb aquest equipament, es redueixen els costos de transport i medi ambientals i la descentralització també permet disminuir el temps de desplaçaments i, per tant, minimitzar el risc de deteriorament dels aliments. Per tot plegat, les entitats es poden afegir a nous programes alimentaris, com són els de productes frescos (fruites i verdures) i el de xarxa fred (congelats), garantint l'equilibri territorial i el fet que totes les persones beneficiàries dels punts de distribució d'aliments rebin la mateixa varietat d'aliments. 

A aquest punt distribuïdor s'hi poden acollir totes les entitats socials distribuïdores d'aliments provinents de la Fundació Privada Banc dels Aliments. És a dir, entitats homologades pel Registre d'Entitats dels Serveis Socials de la Generalitat, els beneficiaris de les quals són derivats pels Serveis Socials dels ajuntaments. L'entitat Artesanas del Corazón redistribueix els aliments entre les entitats d'ajuda social de la comarca que s'adhereixin al projecte del magatzem, en funció d'acords establerts i les seves necessitats i capacitats de distribució a la població. El Consell Comarcal de l'Anoia ha proporcionat suport tècnic i econòmic per a la sostenibilitat del projecte, destinant una professional al seu seguiment, i vetlla pel bon ús del magatzem distribuïdor d'aliments, en coordinació amb la Fundació Privada Banc dels Aliments. L'entitat Artesanas del Corazón compta amb el suport de la Diputació de Barcelona i de "La Caixa" per tal de garantir el funcionament, la logística i la sostenibilitat del magatzem distribuïdor d'aliments. 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.