TORNAR
PUBLICITAT

La Diputació elabora una ordenança sobre camins municipals per a Veciana

El document complementa les altres normatives existents a nivell català

societat
Dimarts, 4 desembre 2018. 10:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La setmana passada, l'Ajuntament de Veciana va rebre una proposta d'ordenança d'ús i defensa dels camins rurals d'ús públic i titularitat municipal. El projecte ha estat elaborat per la Diputació de Barcelona. 

Veciana disposa des d'ara d'una proposta de com regular els camins rurals de titularitat municipal, d'acord amb la Llei estatal de Patrimoni de les Administracions Públiques. Malgrat la importància que tenen els camins rurals públics i de la demostrada necessitat de que el seu règim jurídic estigui regulat per a garantir la seva integritat i funcionalitat, Catalunya encara no disposa d'una norma amb rang de llei que reguli els camins en general, i ni tan sols els camins ramaders, en particular, com ja tenen altres comunitats autònomes.

Detall d'alguns dels camins del municipi de VecianaEl document parteix de la Llei estatal 33/2003, de 3 de novembre, de Patrimoni de les Administracions Públiques, en tot allò que és d'aplicació general o bàsica, d'acord amb la seva Disposició final segona, com és obligat. Fins i tot, determinades solucions incorporades en aquesta llei, malgrat no ser d'aplicació general o bàsica, han inspirat algunes de les solucions jurídiques ofertes per la ordenança, en aquells punts en que la normativa de patrimoni dels ens locals catalana actualment vigent presenta llacunes o aspectes sense regular de manera detallada.

S'estructura en set títols, que engloben un total de 71 articles, dues disposicions transitòries i dues disposicions finals. El Títol primer recull les disposicions generals, el segon regula la zona de domini públic dels camins i el seu règim d'usos i prohibicions i el tercer regula les prohibicions i limitacions del dret d'ús i edificació de les finques que confronten amb els camins. El Títol quart regula el règim jurídic de les autoritzacions i concessions demanials per realitzar usos especials i privatius als camins rurals, el Títol el cinquè la incorporació de camins a· l'inventari de béns i drets, en concret l'obligatorietat de formar inventari de camins. Finalment, el Títol sisè té per objecte la regulació de les actuacions de protecció i defensa del camins rurals, i, el Títol seté està dedicat a al règim sancionador.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.