TORNAR

Junts per Capellades demana estudiar a fons l'impacte sonor de la nova C-15

La força política se sumarà també a les al·legacions que plantegi l’Ajuntament

societat
Divendres, 25 gener 2019. 11:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La C-15 d'Igualada a Capellades s'ha de convertir en una autovia en un futur proper. Des d'aquesta darrera població, s'estan plantejant diverses propostes per atenuar l'impacte que una infraestructura així pot suposar sobre l'entorn natural de la zona.

Una de les formacions polítiques que hi ha al consistori capelladí, Junts per Capellades, ha presentat una al·legació per allargar el termini d'exposició pública del projecte de la reforma de la C-15 en 60 dies hàbils. Afirmen que així les persones i les diferents corporacions afectades "podran estudiar amb millor deteniment les possibles afectacions i/o propostes de millora". També s'han elaborat al·legacions sobre el projecte en si dirigides al conseller de Territori Damià Calvet. Assenyalen especialment que amb una nova autovia a més dels ferrocarrils "se sobrepassen els límits acústics tant nocturns com diürns".

La C-15, al seu pas per CapelladesJunts per Capellades posa sobre la taula "que es prenguin mesures sonoreductores (pantalles, tipologia d'asfalt, etc.) per a reduir els nivells de contaminació acústica" i aposten per la connexió de la zona de Miramar "amb la resta del municipi a través d'un pas de vianants". Esperen que també "es coordini amb el projecte de les Vies Blaves a fi que no hi hagi inconvenients o afectacions".

Així mateix, demanen una negociació entre l'Ajuntament i la Generalitat per a que es consideri dedicar un 1% de la inversió a l'interès cultural, per a la promoció del patrimoni arqueològic de la Cinglera del Capelló i a la producció artística al Museu Molí Paperer. Apunten que "ens afegirem a les al·legacions que es puguin presentar des de l'Ajuntament de Capellades, sempre que vagin en la corcondança amb les nostres propostes".

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.