TORNAR
PUBLICITAT

Junts per Capellades prepara al·legacions al projecte de reforma de la C-15

La formació creu que l’impacte de la nova via pot afectar els jaciments arqueològics del Capelló

societat
Divendres, 14 desembre 2018. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Aquesta setmana la Generalitat anunciava que treu a informació pública el projecte de reforma de la C-15. Des de Capellades, l'impacte que pot provocar la nova infraestructura aixeca recels i es plantejaran al·legacions.

PUBLICITAT

La formació Junts per Capellades, vinculada al PDeCAT, ha afirmat en un comunicat que impulsarà "al·legacions a l'ampliació de la carretera C-15 donat el fort impacte visual i ambiental al seu pas pel congost del Capelló". La Generalitat va avançar aquest estiu passat que l'Eix Diagonal passaria a ser una autovia entre Igualada i Capellades i, des d'aquesta vila, una carretera en format 2+1 a Vilafranca. Just fa uns dies, el Departament de Territori i Sostenibilitat treia el projecte a informació pública.

Un dels accidents d'enguany a la C-15 FOTO: C. CuervaEn el comunicat, Junts per Capellades considera que "l'ampliació de la C-15 ens sembla imprescindible per a la comunicació de Capellades, l'Anoia i el conjunt de Catalunya donat que ens comunica amb el centre del país i amb la costa i pel creixent volum de transit rodat" i que la reforma "ha de ser un factor de millora en la seguretat viària i de desenvolupament econòmic de la regió del Penedès-Anoia". Amb tot, assenyalen que "on més afecta donades les condicions orogràfiques, és al terme municipal de Capellades, un dels més petits en extensió de Catalunya".

Entenen que l'obra "suposarà un fort impacte ambiental i visual al seu pas pel congost del Capelló, a Capellades. Pot afectar greument la projecció cultural i turística d'una zona d'alt interès arqueològic. És per això, que des de Junts per Capellades plantegem iniciar un període d'estudi i consens de com realitzar aquesta ampliació". Afirmen que "plantejarem allargar el període d'al·legacions de 30 dies, que coincideix en bona part en període festiu i nadalenc, ja que impossibilita un accés, una reflexió i un estudi del projecte presentat pel Departament de Territori". També que "impulsare, accions des de l'Ajuntament de Capellades i des d'altres instàncies per consensuar una ampliació de la C-15 que respongui millor als interessos de la vila".

PUBLICITAT

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.