TORNAR
PUBLICITAT

El Parc de Bombers d'Igualada, amb el personal sota mínims pel conflicte per les hores extra

Un dels bombers explica que ”en ocasions ens hem de cosir la roba perquè no en rebem de nova”

societat
Divendres, 14 desembre 2018. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Les reclamacions laborals dels Bombers estan a l'ordre del dia a tot el territori català. La manca de personal s'ha agreujat per la negativa a fer hores extra i, en algunes jornades, les instal·lacions d'Igualada no compten amb els efectius necessaris. 

PUBLICITAT

Dos Bombers, més un provinent de l'àrea metropolitana, per cobrir la Conca d'Òdena, amb desenes de milers d'habitants, en la jornada d'aquest dijous. Aquesta és la situació que denuncien membres del cos, que fa vaga d'hores extra. Diversos parcs a tot el Principat han tancat per manca d'efectius. Segons fonts sindicals, el 30% dels parcs estan sota mínims, és a dir, menys de cinc bombers. Fonts oficials admeten que molts dels parcs es troben amb manca d'efectius. "És una situació que no havia passat mai", explica un membre del cos, "no s'havia arribat mai a aquest punt. És una vaga per reclamar millores que fa molt temps que esperem: falta personal, que fins ara s'havia cobert amb hores extres, però també bons vehicles, material i roba. És insostenible". L situació d'Igualada també és extrapolable a l'altre parc de la comarca, Calaf, que pertany a la Regió Centre, i on igualment s'està sota mínims.

Efectius dels Bombers d'Igualada, en una actuació FOTO: ArxiuLa conflictivitat també ha crescut en aquest cas dins el propi cos davant la disjuntiva de renunciar a les hores extra. "Hi ha malestar i no és gens fàcil haver de dir no a fer hores extra per molts dels companys" afegeix el membre del cos amb el que ha contactat Anoiadiari. El Parc d'Igualada es pot trobar sota mínims unes quantes jornades més aquest desembre si no traslladen altres efectius. Per Sant Esteve o Cap d'Any "només hi haurà dues i quatre persones, respectivament. I el parc que tenim més a prop és el de Martorell, tota vegada que el de Capellades o Piera són voluntaris i no hi són sempre".

Els càlculs dels sindicats, segons exposava TV3 aquest dijous, és que manquen 1.200 efectius. Les plantilles estan "indignades" per la manca de material que es tradueix en fets com que "quan se'ns desgasta la roba no en tenim de recanvi. No en rebem. Ens veiem obligats a sargir-la nosaltres mateixos perquè no en rebrem de nova". 

Proposta d'Interior

Per la seva banda, el Departament d'Interior de la Generalitat exposava aquest dijous també diverses propostes. En primer lloc, "convocatòries públiques de 1.000 noves places de bombers, i promocions internes de les diverses categories del Cos, durant els propers quatre anys". Unes propostes que reconeixen "les greus mancances" que té el cos i que comprèn accions en àmbit organitzatiu, retributiu i el compromís d'"actualització i inversió en el vestuari, el parc mòbil, els equipaments i la realització d'obres en infraestructures".

PUBLICITAT

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.