TORNAR
PUBLICITAT

Masquefa resoldrà la destinació 100.000 euros del seu pressupost via participació ciutadana

Passat un procés de selecció, un Fòrum Ciutadà triarà les propostes que es finançaran

societat
Dissabte, 7 abril 2018. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Masquefa engega aquest 2018, per primer cop, un procés de participació per triar a què es destina una fracció del pressupost municipal. El dijous vinent es fa la presentació pública d'aquesta iniciativa.

La Regidoria de Participació Ciutadana de l'Ajuntament de Masquefa impulsa a partir d'aquest mes d'abril la primera convocatòria de pressupostos
participatius. El consistori posa en marxa aquesta experiència pionera al municipi fent una reserva en el pressupost municipal de 2018 de 100.000 euros perquè els veïns decideixin a quins projectes els volen destinar.

En aquest sentit, el govern "es compromet a integrar en el pressupost les propostes més votades per la ciutadania major de 16 anys". El dijous vinent, 12 d'abril, a les 7, es farà a la Sala d'Actes del CTC la presentació oficial del procés, en la qual s'informarà als assistents sobre la metodologia i el funcionament del projecte. La sessió és oberta a tota la població i amb aquesta trobada l'Ajuntament pretén implicar activament als veïns i al teixit associatiu en aquest procés participatiu que és previst que culmini durant el mes de juny.

Aquests dies, l'Ajuntament reparteix a tots els domicilis de la vila un fulletó informatiu amb totes les dades bàsiques sobre el projecte. Xavier Boquete, alcalde de Masquefa, fa una crida a la participació i destaca "l'avenç democràtic" que suposa aquesta nova eina i remarca la voluntat de l'Ajuntament "d'apoderar els masquefins, tot posant a la seva disposició eines per participar de forma directa, senzilla i còmoda en la presa de decisions del consistori". Per la seva banda, Esther Ibáñez, regidora de Participació Ciutadana, destaca que "aquests pressupostos participatius ens permeten dotar la població de noves eines i fer-la partícip directa de la definició del present i futur de la vila". 

Hi haurà dues vies per fer arribar les propostes ciutadanes. Des del 12 d'abril i fins al 4 de maig restarà obert el període de recollida de propostes, que es podran fer arribar a través del web www.masquefaparticipa.cat (el web entrarà en funcionament el 12 d'abril) o dipositant la butlleta corresponent dins una de les bústies habilitades a l'Ajuntament, el CTC i la Biblioteca.

Per a la seva admissió els projectes han d'estar referits a temes de competència municipal, no contradir plans aprovats per l'Ajuntament, ser viables tècnicament i econòmica, respectar el marc jurídic i legal i ser considerats una inversió. A partir del 4 de maig, totes les propostes recollides presencialment i electrònica seran valorades i quantificades pels serveis tècnics municipals. Així, totes aquelles que compleixin els requisits i no superin el pressupost fixat passaran a la següent fase. El dijous 7 de juny, a les 7, els masquefins estan cridats a prendre part del Fòrum Ciutadà de Priorització que se celebrarà a la Sala d'Actes del CTC; una sessió participativa oberta a tots els veïns en la qual els assistents hauran de seleccionar un nombre determinat de projectes que
seran els que finalment es sotmetran a votació popular. Hi podran participar totes aquelles persones empadronades a Masquefa majors de 16 anys.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.