TORNAR

L'operació neteja del riu a Igualada extreu 110 quilos de residus

Es va retirar una màquina expenedora de tabac de 25 quilos

societat
Divendres, 19 maig 2017. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La jornada 'Let's Clean Europe' va comptar amb bona participació a Igualada, en la seva tercera edició. Respecte els altres anys, hi ha hagut una notòria reducció de volum i pes.

Des de fa cinc anys, el departament de Medi Ambient de l'Ajuntament d'Igualada promou operacions de neteja al riu Anoia i el passat diumenge, 14 de maig, per tercer
any consecutiu i en col·laboració amb Aladern - CECI, es va organitzar novament el Clean-Up Day, una jornada de neteja en un tram del riu Anoia. La iniciativa s'afegia a
altres 198 activitats de neteja a Catalunya, en el marc de la iniciativa d'abast continental 'Let's Clean Up Europe'. A l'Anoia, també hi van haver comandos neteja, com a la veïna població de Montbui.

La recollida de residus va reunir 35 personesHi van prendre part 35 voluntaris de totes les edats es va netejar el tram del riu entre la passera dels horts urbans i més enllà de la depuradora dels blanquers. Aquest any s'ha reduït considerablement el pes dels residus recollits, malgrat l'increment de voluntaris, aplegant en total uns 110 quilos. Aquests s'han separat selectivament en rebuig –sobretot fustes, tovalloletes infantils, plàstics i ferralla–, envasos –ampolles de plàstic i llaunes de beguda–, vidre i paper i cartró. Entre els residus extraordinaris trobats en aquesta edició, destaca la retirada d'una màquina de tabac d'uns 25 quilograms de pes.

L'Ajuntament valora positivament "aquesta reducció en pes i volum dels residus presents a la llera del riu, fruit possiblement d'una major conscienciació de la població vers els espai naturals, de les diferents neteges efectuades per escoles i també de les campanyes d'eliminació dels horts il·legals" implantats a la llera del riu a la zona del Molí Nou i la conseqüent retirada dels residus procedents d'aquests horts, gràcies a les subvencions atorgades per l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA). Com cada any es va finalitzar l'activitat amb un petit refrigeri per a tots els voluntaris.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.