Les millors polítiques públiques per al Penedès, des del Penedès

Amb l’anunci formal, aquesta setmana passada, per part del vicepresident del Govern, Jordi Puigneró, i la consellera de Presidència, Laura Vilagrà, la vegueria del Penedès fa un pas decidit pel seu desplegament efectiu amb l’arribada dels vuit primers serveis territorials propis, dos a cada capital de comarca. El Govern de la Generalitat aposta decididament pel Penedès, amb una visió de país sencer, on els matisos territorials al programa de govern permeten fer les millors polítiques públiques en favor de tots els ciutadans. La Delegació del Govern treballa per aplicar la mirada penedesenca a totes les accions de les conselleries, recollint les problemàtiques del territori, afavorint la implicació dels pobles i ciutats en la transformació social, verda, feminista i democràtica que necessita el país.

La vegueria del Penedès és l’única nascuda per clam popular, empesa pel municipalisme, la societat civil i els agents econòmics i socials del territori. Hem de saber aprofitar aquesta força per reivindicar-nos, mostrant-nos necessaris en el mapa territorial català, per situació geogràfica, per capacitat econòmica, per paisatge, demografia, i també per pes històric. La Delegació Territorial actua com a mecanisme vertebrador d’aquest sentiment penedesenc.

Per molt que siguem la vegueria més recent, som la quarta vegueria en població amb un ritme creixent, especialment al Penedès marítim. En una situació privilegiada dins del mapa de país, sent la ròtula entre la regió metropolitana de Barcelona i Tarragona, entre la costa i l’interior. Un territori ple de reptes i grans oportunitats, on si sabem posar el just equilibri entre desenvolupament econòmic i preservació del paisatge, d’aquest paisatge que ens caracteritza i ens aporta aquesta gran qualitat de vida que tenim, sabrem esdevenir un dels motors econòmics del país preservant allò que ens significa.

Les coses no passen de manera casual, passen perquè es treballen, amb empenta, energia i determinació. L’arribada d’aquests primers vuit serveis territorials és fruit d’aquest treball intens al llarg dels últims mesos, del consens amb el territori, buscant les sinergies per fer-lo el màxim d’eficient i útil, un primer pas importantíssim. Perseverem amb optimisme posant en valor el Penedès dins del mapa territorial català.  Farem de la Delegació del Govern al Penedès l’eina més útil per al territori tot apropant el Govern de la Generalitat i fent visible l’acció de govern en els cinc eixos prioritaris que s’ha fixat el president Pere Aragonès: un país just, amb bon govern i referent democràtic; un país de drets, amb igualtat d’oportunitats i benestar; un país basat en una economia del coneixement, digital i emprenedora; un país verd, equilibrat i connectat, i un país feminista.

Per una vegueria del Penedès al servei de les persones!

 

David Alquézar i Claramunt

Delegat del Govern al Penedès

3 Comentaris

J

Joan

igda

21 d'abril 2022.14:24h

Respondre

Considerant l’increment d’incompetents, encara faran la vegueria de la vegueria, amb comarca de la comarca, amb dues o tres mancomunitats, per gestionar una sola casa. I tots vivint... Llegir més d’aquesta... de debó, és increíble la decadència d’aquest país i el patetisme dels seus polítics.

p

pep

19 d'abril 2022.13:04h

Respondre

Totalmet de acord.
Cada dia mes gent mediocre i ven pagada.
FASTIC, FASTIC INMENS !!!!!

E

Eduard Ruiz

Igualada

11 d'abril 2022.07:16h

Respondre

Desprès de la lectura d’aquest article de David Alquézar, flamant Delegat del Govern al Penedès no puc estar-me de un comentaris, esperonat per un altre article publicat, avui dia 10... Llegir més d’abril, en el diari digital VIA EMPRESA, penseu Director, Víctor Costa (
https://www.viaempresa.cat/economia/politics-fracassats-guardiola-mediocritat_2165979_102.html), amb cites com a les del sociòleg Alain Deneault quan denuncia que

“ELS MEDIOCRES HAN AGAFAT EL PODER, ANESTESIANT AMB ELS SEUS MISSATGES LA RESTA DE LA POBLACIÓ”

i conclou

“NO rotund a la incompetència, sigui quin sigui el seu vici o la seva trampa i encara menys la seva dictadura.

SÍ rotund a l’autenticitat i als líders ambiciosos i humils. SÍ ROTUND AL PENSAMENT CRÍTIC, LA CONSCIÈNCIA I LA (RE)CONSTRUCCIÓ.


Primera, l’afirmació de que “LA VEGUERIA DEL PENEDÈS ÉS L’ÚNICA NASCUDA PER CLAM POPULAR”. em provoca la mateixa reacció que a Sandra, de Capellades, quan va aparèixer publicada, en aquest diari digital, l’anunci formal, de l’inici del desplegament de la Vegueria del Penedés (https://anoiadiari.cat/politica/govern-desplega-serveis-territorials-penedes/)

”La vegueria del Penedès és l’única nascuda del clam popular...”, jajaja, no foteu conya! Ja no sabeu com endollar més gent amplificant l’administració i xuclar de la mamella per nodrir partits polítics i serveis que no serveixen per a res i són duplicitats.”

A l’endemà no em vaig poder d’estar-me d’afegir un altre comentari: “Sandra, es pot dir més alt o més extens, però no tant eloqüent: se te entén tot !!!” O jo no he sapigut sentir el CLAM.


Segona, que digui que “La Delegació del Govern treballa per APLICAR LA MIRADA PENEDESENCA”, i que “ACTUA COM A MECANISME VERTEBRADOR D’AQUEST SENTIMENT PENEDESENC”; la veritat, des de l’Anoia, i particularment la Conca d’Òdena, i que no es faci CAP REFERÈNCIA EXPLÍCITA AL SEU DECLIVI INDUSTRIAL I LA NECESSITAT DE REVERTIR LA SITUACIÓ em deixa desconcertat.


Recordem que VEGUERIA, és una Administració més (amb els seus representats i càrrecs polítics i de confiança, funcionaris, seus, despeses de tots tipus, etc. etc) i van:

1. ESTATAL
2. NACIONAL
3. PROVINCIAL
4. VEGUERIA (PENEDÉS)
5. COMARCAL (ANOIA)
6. MANCOMUNITAT (CONCA D’ODENA)
7. MUNICIPAL

... i “la casa sense escombrar” en molts aspectes de l’activitat econòmica i social del dia a dia (un PLA DIRECTOR URBANISTIC – PDUAECO - en els llims; una RONDA SUD a mitges, un EIX TRANSVERSAL Manresa – Igualada – Vilafranca, en cua, a pas de tortuga; Un CARRILET Igualada-Barcelona a 36 km/hora; una INFLACIÓ, com no feia dècades; una TASA DE DESOCUPACIÓ pels núvols; uns BANCS D’ALIMENTS molt concorreguts ...

Es farà realitat el bon propòsit manifestat; “recollint les problemàtiques del territori, afavorint la implicació dels pobles i ciutats en la transformació social, verda, feminista i democràtica que necessita el país” ?? o serà un “MISSATGE ANESTESIADOR” més.

Mentrestant, des de la societat civil: SÍ ROTUND AL PENSAMENT CRÍTIC, LA CONSCIÈNCIA I LA (RE) CONSTRUCCIÓ.

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.