Dijous, 5/2/2015
1576 lectures

Ara ja ho sap tot

Segurament haureu vist aquell anunci a la televisió, protagonitzat per un conegut presentador. L’escenari representa una aula universitària a la qual aquell individu en qüestió hauria hipotèticament assistit.

Com si estigués fent una reflexió profunda, el senyor afirma quelcom semblant  que quan va sortir d’allà (la universitat ¿?) es pensava que ja ho sabia tot.

Qui pot haver-hi que pensi quelcom així? Encara que acabés els estudis de doctorat, de màster o del que sigui, algú pot pensar per un moment que ja ho sap tot?

Sembla ser, tot i que segurament massa tard, que després de passar temps i de molta pluja, malgrat viure en un país de sequera, aquell senyor ha reflexionat i s’ha adonat que estava equivocat. Rectificar és de savis. Hi havia una cosa que no sabia (sols una cosa? Renoi que n’és, de llest, aquest home!) aquesta cosa és  que tenir el colesterol a més de dos-cents, és perjudicial per a la salut.

Ara ja ho sap tot.

I com ell, molts ho han après també. Això vol dir que si saps que tenir el colesterol per damunt de 200 (potser et cal saber les unitats amb les quals es mesura aquest 200) és dolent, has de buscar quin títol universitari té el nostre benvolgut presentador. Així, si tu curses aquells estudis, també ho podràs saber tot, tot i tot.

Podria ser que el nostre home hagués estudiat una llicenciatura. Normalment duraven 5 anys. Ara no existeixen. Però hi ha un grau equivalent, fins ara de quatre anys de durada. Si tardes una mica, depenent de la universitat, aviat podràs trobar una nova versió del mateix grau, però de tres anys.

Et deus preguntar, però sabré el mateix? Et contesto. Tot no ho sabràs, però és que ell tampoc ho sap tot. A més, a qui  importa si en els graus s’aprèn el mateix que s’aprenia abans? El que importa de debò és tenir un paper, que s’anomena títol. I no siguis burro. Si el paper que et donen en un lloc o en un altre és el mateix, però en un dels llocs has de fer cua tres anys (pagant) i en l’altre quatre (pagant també), quin escolliràs?

Si no ho saps és que encara no ho saps tot.

Altres articles de Lambert Jorba

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.