Dimarts, 2/8/2016
1674 lectures

Tancat per vacances

Quan arriben aquestes dates és habitual veure en un rètol o sentir l’expressió,  tancat per vacances. I és que els temps ens han anat portant a acumular la major part del temps d’oci de la població durant el mes d’agost, ja sigui per la calor, per l’acumulació de festes majors o perquè coincideix de ple amb les vacances escolars. I en molts àmbits del nostre dia a dia realment és així, està tancat. És com si el món s’aturés, i de fet s’atura, en llocs on es pot desendollar, ja sigui una màquina, un servei , o qualsevol activitat que quan s’hi torni d’aquí a un mes trobi la feina tal i com va ser deixada, i no passi res. A diferència del que anomenem serveis bàsics: sanitat, seguretat,.. i dels serveis que abasteixen als que estan de vacances; aquests no poden desendollar-se de la feina.

En el món de la pagesia a la nostra comarca el mes d’agost és un mes de poca activitat, gairebé de vacances per a sectors com el cereal, que ja ha fet la feina, o per a la vinya i l’ametlla que esperen el moment òptim per a fer la collita. Els serveis bàsics en la pagesia, a cal mai tanquem, és el sector ramader. Aquí mengen cada dia; no és una activitat que es pugui desendollar. I tot i tenir aquest punt de sacrifici vers altres activitats, és una de les menys considerades, i fins i tot mal vistes de la nostra societat. Quan en realitat és el pilar del sector industrial més potent del nostre país, l’agroindústria. I és que tot el que es mou abans i després de la ramaderia conforma un engranatge de molt valor econòmic. Des del cereal que es produeix per a fer pinso fins a la transformació, distribució i comercialització del producte elaborat genera molts llocs de treball i és el sector que ha ajudat més a esmorteir els efectes de la crisi, sobretot a la Catalunya interior.

És una realitat que ens costa conèixer, i ens costa reconèixer.

Altres articles de Joan Vidal Marsal

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.