Divendres, 20/1/2017
1915 lectures

Un bombó musical que no ens empatxa

El despertar de la primavera - Teatre Gaudí

Una recomanació que deixa amb bon gust, un bombó que podem perdre sense cap problema després d'aquestes dates d'empatx en tots els sentits. No patiu que no tenim una obra on han posat un parell de cançons, per colar-nos com teatre musical.

I ara que estem amb la cartellera amb diferents propostes de teatre musical, arriba El despertar de la primavera (Spring Awakening) amb més força. Podem dir que és un dels millors musical que tenim actualment a la cartellera. L'adaptació realitzada al català ha estat afortunada en aquest cas.

El musical es va estrenar a l' Off Broadway al 2006, i després d'un gran èxit va passar a Broadway, a on va aconseguir 8 Premis Tony (entre els quals es troba millor musical, millor guió, millor música o millor coreografia) i 4 Premis Drama Desk. S'ha estrenat a escenaris de tot el món: Broadway, Suècia, Londres, Argentina, Mèxic i ara, Barcelona.

El descobriment del sexe i tot el que comporta, davant el silenci dels grans. Tot això amb una educació reprimida, on tenim el trànsit a l'adolescència i a més la rebel·lia corresponent a l'edat.

Amb el talent d'uns protagonistes joves i acompanyats del contrapunt del caràcter que ens demostra Roser Batalla i Mingo Ràfols. Amb tot, aconsegueixen sorprendre'ns i demostrar el seu bon fer. L'edat dels actors, ens ajuden a entrar en l'obra més fàcilment. Hi ha un equilibri entre el cant i l'actuació, un dels punts que a vegades no veiem en totes les produccions. A més, l'afegit de tenir la música en directe.

Una escenografia senzilla, però a la vegada efectiva. I acompanyat d'una il·luminació, que moltes produccions voldrien tenir.

Penseu que a la sortida us quedareu amb la cançó "Bla, bla, bla" un dels requisits de molts musicals, quedar-te com a mínim amb un dels himnes de l'obra.

Com succeeix moltes vegades, les petites produccions (pel seu baix pressupost) acaben sorprenent molt més que les grans produccions. Encara tenim uns dies per poder gaudir-ne al Teatre Gaudí

PRORROGAT FINS AL 29 DE GENER!!

Direcció: Marc Vilavella
LES NOIES:  Elisabet Molet, Laura Daza, Jana Gómez, Clara Solé, Mireia Coma, Clara Gispert
ELS NOIS: Marc Flynn, Eloi Gómez, Dídac Flores, Marc Udina, Roc Bernadí, Àlex Sanz, Bittor Fernández
Amb la col.laboració especial de Roser Batalla i Mingo Ràfols

Altres articles de Francesc Esteve

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.