Divendres, 27/10/2017
1500 lectures

Periodisme: a la classe o al carrer?

Feia molts dies que no escrivia, tot i l’actualitat del moment, molts dels meus textos me’ls guardava per a mi. Avui, però, em veig amb la necessitat de compartir el que està passant a la nostra universitat, concretament amb un professor de periodisme.

L’any passat un professor (de moment no diré el seu nom) ens repetia gairebé a cada classe la frase següent: “el periodismo está en la calle”, i  defensava fermament que la feina d’un periodista era la de sortir al carrer a buscar històries i notícies, que no ens podiem limitar a treballar des dels despatxos.

Avui, a causa de la vaga convocada aquests dies per part de diferents associacions estudiantils, els delegats hem enviat correus als professors, per comentar-los la decisió dels companys del nostre curs d’adherir-nos-hi i, per tant, de no assistir a classe i prendre part de les mobilitzacions previstes.

Mentre esperàvem una resposta per part del professorat, l’ANC ha convocat als ciutadans davant del Parlament el divendres a les 12. Davant aquest fet, i tenint en compte el moment històric que estem vivint, ho hem notificat al professor i hem manifestat la intenció de la majoria d’alumnes de no assistir a classe.

El defensor del “periodismo de calle”, però, ens ha respost el correu dient que divendres ell farà classe amb normalitat i ha remarcat que els alumnes que per qualsevol motiu no assisteixin a la pràctica seran qualificats amb un “0”. Com si res no passés, com si l’actualitat política del moment no ens afectés, com si estiguéssim aïllats del món, divendres tothom a classe.

Què ha passat amb el “periodismo está en la calle”? En un any han canviat els valors del periodisme? Què se n’ha fet del professor que, defensava amb fermesa que sortíssim al carrer a buscar notícies? El moment actual de Catalunya no és suficientment important pels alumnes de periodisme? Hem d’estar tancats a les  aules, mentre el país, com actualment el coneixem, pot canviar per complet?

Què és més important, benvolgut professor, un pla d’estudis o el periodisme? Les pràctiques puntuables o l’actualitat?

Mentre alguns docents de la nostra facultat ens animen a buscar notícies, a escriure, a assabentar-nos de la actualitat i fins i tot alguns, ens diuen que som afortunats per viure en una època en la que el periodisme polític és més interessant que mai, tu, estimat defensor del periodisme de carrer, ens penalitzes per fer el que l’any passat ens demanaves.

Ens veiem a la recuperació.

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.