Sobre la gestió d’una emergència i el valor de l’administració local

Fa poc més d’un mes que estem submergits en una situació del tot anòmala. El passat 12 de març quatre municipis de la Conca d’Òdena es veien afectats per un confinament perimetral, a causa d’un brot de la COVID-19. Un confinament que, més enllà d’afectar els quatre municipis d’Igualada, Vilanova del Camí, Santa Margarida de Montbui i Òdena, també alterava la vida quotidiana de molts d’altres; els restants de la pròpia Conca però també els altres municipis del voltant, una gran part pobles petits que també en patien les conseqüències.

Unes conseqüències derivades del que ha esdevingut una pandèmia mundial i que ha posat el focus en tots i cadascun dels veïns i veïnes de les nostres poblacions, convertint d’aquesta manera els ajuntaments com a referents en la gestió de la gran quantitat de problemes, incidències i dubtes sorgits a diari. Si bé els ajuntaments són la primera administració, la més propera al ciutadà i ja de per si, un punt d’atenció directa i on es recullen gran part de les demandes dels veïns, ara, en aquests dies que estem vivint, s’han convertit en un gran puntal de suport al veïnat.

I és aquí on es demostra la vàlua de tots aquells que formen part d’aquesta administració, sobretot en aquells municipis més petits, en els que l’equip de treball d’aquests ens sol ser més modest, i els alcaldes i regidors esdevenen a més de polítics, tècnics i gestors. Per això volia posar en valor la tasca desenvolupada per tots ells durant aquest poc més d’un mes que estem patint aquesta inhòspita situació. Els alcaldes i alcaldesses d’aquests pobles més petits acaben realitzant una atenció gairebé personalitzada en cadascun dels seus veïns, i també s’acaben fent seus els problemes i el patiment viscut per ells. Gosaria a dir que cap ajuntament estava preparat per la gestió d’una emergència sanitària com la que ens està tocant de tan a prop, però també m’atreveixo a dir que els alcaldes i alcaldesses de tots els municipis de la nostra comarca, sobretot els més petits, han demostrat amb escreix saber estar a l’alçada de les circumstàncies.

Si bé la gran part de la gestió d’aquesta emergència esdevé una responsabilitat de les administracions superiors, tenim l’administració local, que lluny dels focus mediàtics, està al peu del canó i ens porta a defensar, ara amb més força que mai, el gran pes i valor que té. Així, voldria posar de relleu la tasca que estan desenvolupant els ajuntaments i tots els qui els conformen, esperonant a seguir lluitant, perquè dels problemes en neixen oportunitats!

Finalment vull agrair a tots els veïns i veïnes que aquests dies són a primera línia de la trinxera, treballant incansablement per garantir atenció en tot allò que ens és bàsic als ciutadans. Moltíssimes gràcies per ser-hi, el vostre esforç es tradueix en centenars de persones que viuen aquest capítol negre de la nostra història amb millors condicions. I que ningú ho dubti: ens en sortirem!

2 Comentaris

J

Josep María

odena

13 d'abril 2020.11:24h

Respondre

Nosaltres podem parlar per la nostra situacio personal. Som grans i estem bons pero hem estat CONFINANTS I RE-CONFINANTS.Els nostre fills i netes a Igualada i tots plegats amb ordres estrictes de NO... Llegir més sortir de casa, els uns i els altres. Ja em direu el panorama. Doncs no hem patiit ni un moment. Es van telefonar des del Ajuntament quasi el primer dia per insistir-nos que NO ens moguessim de casa i que qualsevol cosa que ens fes falta ens la portarien. Dit i fet. Ens van donar les instruccions per fer les comandes i el pagament corresponent. Obviament nosaltres agrupem el que ens falta i fem previsió i provisió tan d´aliments com de medicaments.

Funciona de maravella i les noies amb qui ens parlem no poden ser mes amables i carinyoses preucupades per nosaltres Els nostres fills esta al.lucinats i ells que han estat sempre a punt per ajudar-nos si calía están mes tranquils quasi que nosaltres. Fina, Mercé i Ana: MOLTES GRACIES.

Al Ajuntament? Felicitació sincera per el servei l´EFICACIA.

M

Maria Sayavera

Òdena

16 d'abril 2020.15:03h

Hola Josep Maria! Les gràcies les donem a tots els veïns i veïnes que sou exmplars en aquesta situació tan crítica... i evidentment fem arribar el teu agraïment a totes les tècniques de... Llegir més l’Ajuntament que estan fent una gran tasca. Moltes gràcies i salutacions!

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.