//Plugins sense CDN ?>
El cabrit és un dels productes que el confinament ha fet que s'aparti de les llistes de la compra. S'ha deixat de consumir d'una manera radical, això comporta un gran problema pels ramaders que estan en plena època de cria. El gruix del problema no ve perquè només n'hàgim deixat de comprar de manera individual a les carnisseries. Perquè, a causa del confinament, han tancat tots els restaurants, que segurament és on tenia més sortida.
En suport a tot el gremi de ramaders us proposo que, encara que sigui un cop durant el confinament, cuineu, d'una manera o altra, cabrit. Jo us recomano que cuineu costelles i mitjanes de cabrit d'una manera molt senzilla i amb un resultat espectacular. I no patiu si el carnisser us diu que us heu d'emportar la canal sencera, no en sobrarà gaire un cop servit. Normalment, per això, el carnisser us demanarà si es pot quedar l'espatlla o sigui que la canal sencera no us l'endureu del tot.
I com que encara podem trobar calçots, n'afegiré a la recepta. No cal dir que aquestes receptes les faig per una família de 4 persones.
Per fer el cabrit amb alls tendres ens farà falta:
Les mitjanes i costelles d'una canal de cabrit
6 o 7 alls tendres pelats i tallats a rodelles fines
Opcional 2 calçots pelats i tallats de la mateixa manera
1 bona copa de conyac
Oli, sal i pebre
Posarem una cassola al foc amb el foc que vaig valent. Un cop calent hi afegirem un bon raig d'oli i seguidament les costelles i mitjanes ben salpebrades, deixant que s'enrosseixin primer per un costat i després per l'altre. Si la cassola no és prou grossa per posar-lo de cop, ho farem en dues o tres vegades reservant el cabrit cuit a part.
El cabrit és tan tendre i les costelles tan primes que volem que s'enrosseixi ràpidament pels dos costat així no perdrà massa líquid.
Un cop tot el cabrit sigui ros, ho posarem tot una altra vegada a la cassola i hi afegirem els alls tendres, i si teniu calçots, també els podreu afegir.
Feu-li unes remenades i abans que es cremin els alls tendres ja hi podreu afegir el conyac, deixeu que s'evapori i ja ho tindreu llest.
Salut i visca la teca!
Molt bé, Oriol! Sempre ets a tot arreu, col·laborant amb tot. Aprofitarem la recepte, no en dubtis! I ajudarem al consum de xai.
A mi es la carn que m’agrada més
Aqueste recepte de cabrit , es molt sencilla de fer i el resultat es espectacular .Bona feina Oriol.
Gracies per recordar aquets plats .
... Llegir més Concepció
maria@fusteriajmoreno.com
maria@fusteriajmoreno.com
17 d'abril 2020.09:38h
Aquest cap de setmana ho provarem, segur que serà boníssim, gràcies per les idees.