//Plugins sense CDN ?>
Us proposo fer una crema de verdures diferent. Traurem els hidrats de carboni de les patates i, a canvi, hi posarem proteïna vegetal amb els cigrons. I li donarem un toc exòtic amb el gingebre.
Ja veureu com no és gens complicada, atipa i no engreixa, ideal per sopar.
Ens farà falta:
2 o 3 dents d'all pelades i laminades
1 ceba mitjana
1 porro pelat, net i tallat a rodelles
2 pastanagues pelades i tallades
1 grapat d'espinacs nets i tallats a juliana
300 gr. de cigronets de l'Alta Anoia cuits
1 grapat de pinyons torrats
50 gr. de formatge blau d'ovella desgranat
1 litre d'aigua
1 tros de gingebre, d'un centímetre més o menys, pelat i picat
Oli, sal i pebre.
Poseu una olla al foc a mitja potència. Quan sigui calenta tireu-hi un bon raig d'oli i seguidament els alls laminats. Deixeu que hi deixin el seu aroma i, abans que es daurin, afegiu-hi la ceba, la pastanaga i el porro. Afegiu un polsim de sal i deixeu que ofegui.
Com que els cigrons ja són cuits, quan la bresa sigui, cuita aboqueu a l'olla l'aigua (la podeu canviar per brou de gallina), tapeu-la i deixeu que bulli 5 minuts justos. Afegiu-hi els cigronets i quan torni a arrencar el bull poseu els espinacs, el gingebre laminat i moleu una mica de pebre negre. Pareu el foc i tapeu l'olla. Amb la mateixa escalfor de l'aigua els espinacs es couran, i el pebre i el gingebre infusionaran.
Al cap de 5 minuts mal comptats ja estarà a punt de triturar, però abans, rectifiqueu de sal. Ara és el moment de tirar-hi un parell de formatgets si voleu però jo prefereixo posar-hi un raig d'oli extraverge, és més sa i no amaga gustos. Ja ho podreu triturar i si voleu, quan la crema sigui triturada, la podeu passar per un colador per afinar-la una mica i treure'n les pells dels cigrons.
Per acabar, repartiu-la en bols, tireu-hi un raig d'oli extraverge, tireu-hi uns quants pinyons torrats per sobre i una mica de formatge blau d'ovella.
Ja veureu quina crema més fina i saborosa, us farà l'efecte que us l'ha cuinat un dels millors restaurants de l'Anoia.
Salut i visca la teca!