Teràpia de confinament : Espinacs i patates amb formatge brie

Dissabte, a casa, tenia un bon manat d'espinacs frescos, ideals per fer un dinar de confinament. Ja sabeu que és una d'aquelles verdures que, quan dius a la canalla que les faràs per dinar o sopar, normalment arrufen el nas, d'entrada, però si els arreglem una mica i els fem d'una manera atractiva, se'ls mengen sense cap problema.

A casa, els espinacs i les bledes, normalment, els fem gratinats al forn amb formatge del Cadí ratllat. No us estic explicant cap secret. Però si n'abusem, una bona solució perquè la canalla se'ls mengi, acaba sent un plat que els avorreix, i com que feia pocs dies que havia cuinat unes bledes de la mateixa manera, hi vaig voler fer un petit canvi.

És un plat molt senzill de fer i, si a casa us agrada el formatge blau, podeu canviar el brie per gorgonzola o algun formatge blau cremós que trobeu. I, si podeu aconseguir algun formatge semblant, però artesà i del territori, us quedarà un plat de 10.

Per a una família de quatre persones ens farà falta:
4 patates vermelles mitjanes pelades i tallades a daus
500 – 600 gr. d'espinacs frescos, nets
2 dents d'all picades
4 talls fins de pernil salat tallat a tiretes (més o menys 60 gr.)
1 falca de formatge brie o semblant
Sal, pebre i oli

 

Quan renteu els espinacs aneu amb compte, perquè acostumen a portar força terra i, si en teniu molts, podeu guardar les fulles tendres per posar a una amanida.

Un cop estiguin nets, partiu les fulles grosses al llarg per la meitat i n'apileu unes quantes, les enrotlleu lleugerament i les podreu tallar a la juliana (a tires) d'una manera ràpida. Un cop tallats, els reserveu i poseu a escalfar el forn a 180 graus.

Si teniu l'opció de coure les patates al vapor, serà molt millor, i si no, bulliu-les fins que estiguin tendres però sense que es comencin a desfer.

Mentre es van coent les patates, agafeu una paella o una cassola prou grossa perquè us hi càpiguen tots els espinacs i la poseu al foc. Quan sigui calenta hi tireu un raig d'oli i hi sofregiu l'all picat i el pernil, tot a l'hora. Vigileu que el foc no vagi molt fort perquè sinó, es cremarà de seguida.

Quan l'all comenci a daurar-se ja hi podeu afegir tots els espinacs. Si cal, aparteu un moment la cassola del foc. Afegiu una mica de sal, ho remeneu i, tapeu la cassola. Deixeu que els espinacs perdin el seu volum, remenant-ho de tant en tant. No els deixeu coure massa, han d'agafar un color verd viu. Quan estiguin, pareu el foc, afegiu les patates i ho remeneu. Rectifiqueu de sal i aixafeu lleugerament les patates amb una forquilla.

Quan ho tingueu llest, ho anivelleu dins la mateixa cassola o dins una safata, escampeu per sobre el formatge brie llescat, afegiu-hi una mica de pebre negre i cap al forn. No hi ha d'estar gaire estona, com que les patates amb espinacs són calentes només volem que el brie es desfaci una mica i ja està.

Us asseguro que, un cop ho tasteu no en sobrarà.

Salut i visca la teca!

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.