//Plugins sense CDN ?>
El propòsit d'aquestes receptes diàries és anar-vos explicant alguna de les receptes que cuino a casa durant aquest confinament, que sembla que s'allargarà força. I avui, més que explicar-vos una recepta, us vull animar que seieu amb els vostres fills i filles i mireu el programa "Manduka" del Club Super 3 presentat per la jove cuinera Paula Allós.
Un dels motius per fer-ho és perquè potser és un dels programes més interessants de la televisió per a nens i nenes, i dels més interessants que es poden trobar per les xarxes. És un programa educatiu que els introdueix a la cuina, on poden descobrir ingredients que si els hi ensenyem els pares pel nostre compte, ens emportarem un "ecs" com una catedral. I perquè ni és competitiu com d'altres, ni busca només distreure com la majoria de programes infantils o capítols de youtubers que, a més, normalment són molt "cutres", no els ensenyen res i promouen una incultura consumista molt perillosa.
I he triat els Nuggets de pollastre perquè la meva filla els va voler fer, i jo la vaig acompanyar.
La recepta i l'elaboració ja us la donen ells, seieu amb els vostres fills amb paper i llapis, us mireu el programa "Nuggets to go" i que ells vagin apuntant la recepta. Així ho va fer la meva filla. Després vam seguir els passos... i ja està. Van quedar boníssims i segur que els repetirem un dia d'aquests. En aquest plat, no us explicaré res de nou, només us faré alguns suggeriments que crec que els poden anar bé a l'hora d'elaborar-lo.
Només us dono els ingredients perquè estigueu a punt per si els voleu fer. A nosaltres ens en van sortir uns 12 de grossos.
Per fer els Nuggets us caldrà:
2 pits de pollastre sense pell
2 llesques de pa de motlle integral
2 ous
8 cullerades de fruita seca sense torrar (ametlles, avellanes, anacards,..)
4 cullerades de llet
4 cullerades de farina de blat
Oli d'oliva verge extra
Sal i pebre
Per a la salsa barbacoa casolana:
2 cebes tendres
Una tassa de salsa de tomàquet fregit
2 c/s (cullerada sopera) de mel
1 c/s de quètxup
1 c/s de salsa Perrins
1 c/s de vinagre de vi
1 c/s de mostassa
Salsa de soja
Pebre vermell dolç
Primer de tot, jo no passaria per la trituradora els pits de pollastre amb el pa com diuen. Jo picaria el pollastre amb un ganivet o compraria directament a la carnisseria 600 gr. de pollastre picat. És només perquè no m'agrada que el menjar tingui aspecte de conglomerat.
Pel meu gust, en aquesta recepta hi ha massa pa, crec que amb una llesca quedaria bé igual i seguiria la resta de la recepta com ens ho expliquen.
Si els feu només arrebossats amb fruits secs, us sortirà caríssim o sigui que, jo en faria la meitat amb la barreja que vulgueu i l'altra amb una barreja de pa i formatge parmesà o algun altre formatge sec ratllat.
A més, depenent de quins fruits secs agafeu, us costarà molt deixar-los granulats en un morter. Jo ho provaria amb la trituradora i la utilitzaria a batzegades sense prémer el botó contínuament. Així li trobareu el punt de granulat més fàcilment.
Per la resta, ho faria igual, tasteu la salsa abans de deixar-la acabada per buscar el punt que us agradi més i ja està.
Només veure la cara d'orgull i de felicitat que faran quan portin el plat que hauran elaborat ells (amb la vostra ajuda) ja pagarà el merder que s'hagi creat a la cuina. Això sí, guieu-los i ensenyeu-los a treballar endreçats i polits.
Salut i visca la teca!
Ibana
Igualada
2 d'abril 2020.11:27h
Gràcies Oriol!
m’encanta llegir la teva ”Teràpia de confinament” , enmig de tantes noticies fosques ets com un buf d’aire net!