//Plugins sense CDN ?>
Avui us presentaré una recepta que faig, de tant en tant, a l'Escola del Ramon Castelltort, i que té molta acceptació.
Un dels objectius que tinc és incorporar al menú escolar aquells ingredients o productes que normalment creen rebuig a la quitxalla, sigui que per l'aspecte o pel gust. D'aquesta manera ajudem al fet que, quan siguin més grans, tinguin un ventall de productes més ampli i variat perquè es puguin alimentar, i quan vagin a menjar a fora de casa no estiguin tan pendents de què hi ha o no en un àpat i el puguin gaudir.
Entre altres productes, aquest és el cas de la mostassa; barrejada amb mel podem disfressar el gust amarg que té i el punt picant i avinagrat. No deixa de ser una combinació agredolça clàssica.
Ja veureu que hi incorporaré cervesa, és un producte que entendreix la carn i aquí hi queda de meravella. Quina llàstima que a l'escola no n'hi pugui posar...
Per fer aquest rostit de pollastre per una família de quatre persones, ens farà falta:
Quatre cuixes de pollastre i quatre contra cuixes.
Una ceba grossa pelada i tallada a juliana.
Una cabeça d'alls partida en horitzontal.
Quatre patates petites amb pela, ben netes i partides per la meitat o, dues de tallades a quarts.
Mig quinto de cervesa. L'altre mig... a la salut de qui cuini.
Dues fulles de llorer.
Una cullerada de postres de mel i una i mitja de mostassa.
Opcionalment una mica de brou
Començarem escalfant el forn a 200–220 graus; si pot ser, sense el ventilador, així el rostit quedarà molt més bo.
Mentre es va escalfant, posarem el pollastre en una safata de forn, el salpebrarem i hi tirarem un bon raig d'oli. Hi afegirem el llorer, la ceba tallada i la cabeça d'all partida i ho barrejarem tot. Quan tinguem el forn calent, ja hi podrem posar la safata i deixarem que es comenci a rostir el pollastre.
Just quan comenci a agafar color, girarem totes les peces i hi posarem les patates salpebrades, amb el tall cap per amunt, així quedaran ben rostides, les untarem amb el mateix oli del rostit i tancarem el forn.
Mentre es va rostint l'altra cara del pollastre, deixatarem la mel i la mostassa amb la cervesa i, si pot ser, amb una mica de brou. Un cop l'altra cara del pollastre ja sigui rostida, hi tirarem la barreja de la cervesa per sobre i tornarem a girar el pollastre. Ho tornarem a deixar tot plegat al forn.
Un cop hagi reduït tota la salsa i el pollastre i les patates estiguin ben rostides ja ho podrem treure i cap a taula. I, si en sobra, guardeu-ho a la nevera, segur que l'endemà encara serà més bo. Us recomano que ho acompanyeu amb una amanida d'enciams variats amb poma.
I tingueu pa a prop que segur que us vindrà de gust sucar el plat.
Salut i visca la teca!
trobo molt interesants aquestes receptes de cuina.
Francesc
La Pobla de Claramunt
15 d'abril 2020.21:59h
Felicitats. Gràcies per la recepta del pollastre amb mostassa i mel. Deliciós i fàcil de fer.