Teràpia de confinament: Cigrons amb sípia

Avui us proposo fer una recepta molt senzilla i amb producte de temporada. Els cigrons, procureu comprar-los a qualsevol de les botigues de llegums cuits que tenim a prop de casa i, si no hi ha més remei, a molts supermercats hi ha diverses opcions de llegum cuit d'empreses de proximitat (el trobareu en safates o envasats al buit a les neveres), en comptes dels típics pots de vidre. No vull dir que aquests siguin dolents, però hem de donar suport a l'economia comarcal ara més que mai. A més, normalment amb el comerç de proximitat és on  trobem millor qualitat.

Si utilitzem sípia bruta (que és molt més gustosa), heu de demanar a la persona que us l'arregli que ens guardi la melsa per incorporar-la al sofregit. Us quedarà molt més bo.

Per una família de 4, comptant que hi haurà dos adults i dos fills o filles, ens farà falta:
600 grams de cigrons cuits
Dues sípies arreglades i tallades a daus i, si la tenim, 1 bossa de melsa
1 ceba grossa ben picada
1 pastanaga petita, pelada i tallada a dauets
1 punta de pebrot verd ben picada
Dues carxofes (netes de les fulles més dures i la punta) i tallades a octaus
2 o 3 alls tendres
Un parell de cullerades de tomàquet triturat i cuit
1 got d'aigua o de brou de verdures o de fumet blanc
1 copa de vi blanc sec
Pebre vermell dolç, 1 fulla de llorer
Sal, pebre i oli.


Començarem escalfant una cassola de ferro a foc mitjà. Quan sigui calenta hi tirarem la sípia tallada i salpebrada. Deixarem que es cogui amb alegria i, just quan comenci a torrar una mica, hi afegirem la ceba i la fulla de llorer. Abaixarem una mica el foc, si cal, però no molt. I al cap d'uns minuts hi afegim la pastanaga i després el pebrot picat.

Deixarem que es vagi fent el sofregit i quan estigui tot ben cuit hi afegirem una culleradeta de pebre vermell dolç, farem una remenada ràpida i hi abocarem la copa de vi blanc. Aleshores, el deixem reduir. Quan ja hagi reduït hi afegirem la melsa sense la seva bossa i, tot seguit, el tomàquet. No us passeu amb el tomàquet que té tendència a manar massa.

Sense deixar passar massa el temps hi afegirem les carxofes. Les deixarem coure durant uns 5 minuts i quan encara siguin un punt dures, hi posarem els alls tendres tallats a rodelles.

Ull! No us distraieu perquè els alls es couen molt ràpidament i volem que ens deixin el seu aroma subtil al plat. Just un parell de remenades i, ja hi podrem afegir els cigrons i un got d'aigua. Deixarem que faci el xup-xup tot junt uns 5 minuts. Rectificarem de sal i pebre i cap a la taula que hi falta gent.

Hi podeu afegir espàrrecs verds, al final de la cocció (si no teniu alls tendres) una picada d'all i julivert. O botifarra negre esparracada i tindreu un mar i muntanya sublim.

En una horeta podeu tenir un plat molt equilibrat per dinar. Precisament ara no anem faltats de temps o sigui que ja ho sabeu, a cuinar!

Salut i visca la teca!

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.