Teràpia per al confinament: Cuineu!

El confinament ens obliga a fer anar la imaginació, distreure la canalla i, algunes persones busquem mil excuses per sortir de casa. Però heu provat de sortir de la rutina dels vostres àpats?

No cal que ens compliquem la vida, però ara tenim una bona excusa per canviar hàbits alimentaris i mirar de menjar d'una manera més sana, que no vol dir més avorrida. Podeu començar per fer una bona olla de brou o fumet i així no cal que compreu els brous envasats de tetra brick a la lleixa del supermercat. Normalment estan carregats de potenciadors de sabor i no és el que realment ens cal. També podeu fer cremes de verdures diferents de les que feu normalment i, us recomano que eviteu posar-hi llet o nata. A canvi, abans d'ofegar la verdura que toqui poseu uns quants alls laminats o fins i tot gingebre i li donareu un toc diferent i molt més sa.

Aneu a la fruiteria del costat de casa, a la peixateria de confiança, mengeu menys carn, més llegum i la pasta justa. Que estem tot el dia asseguts i només fem quatre passes per casa, si no vigilem se'ns fotrà el cul com una trona. Tranquils que ja hi tornarem i ho celebrarem com cal.

Deixeu les receptes més potents pel cap de setmana, també cal alegrar el cos i la ment. Com que anem sobrats de temps busqueu receptes diferents o feu aquelles que no feu gaire sovint. Un bon conill rostit, calamars farcits, mandonguilles amb sípia o una sarsuela, poden ser una bona opció.

I mireu d'involucrar els vostres fills i filles. Ensenyeu-los a fer truites, amanides on ells triïn els ingredients, humus, i perquè no, una de les cremes que parlàvem abans.

No cal que ens tornem uns obsessionats amb la cuina saludable tampoc, feu algun pastís o coca amb la canalla. Si ho feu amb alguna fruita que la pelin i la tallin ells. És gravíssim que molts joves de secundària encara no sàpiguen pelar una poma o una taronja. Ara teniu prou temps perquè s'hi posin, amb set anys o menys ja estan capacitats per agafar ganivets més o menys esmolats i pelar una poma.

I qualsevol cosa que hàgiu de comprar penseu en els forns, les carnisseries, peixateries, fruiteries o botigues d'alimentació de productes a granel. Aneu abans a la botiga de barri, al petit comerç de costat de casa. Al supermercat ja hi anem prou sovint i, en canvi, a les botigues de barri hi trobareu producte de proximitat i molt més frescos.

I, com que em fareu cas i cuinareu d'una manera més saludable aquests dies, us passo la recepta de la crema de St. Josep que hem de celebrar-ho tot més que mai i, demà toca menjar-ne (no fos cas que tot i no moure'ns de casa acabéssim el confinament més prims del que estàvem abans de començar-lo).

Ja veureu que és més fàcil de fer de què us penseu.

Per fer-la ens farà falta:

½ litre de llet sencera

4 rovells d'ou (guardeu les clares per fer-ne una truita o merenga)

1 canonet de canyella

La pela de mitja llimona sense la part blanca (a mi m'hi agrada posar una mica de pela de taronja també).

100 gr. de sucre

20-25 gr. de farina de blat de moro

Escalfeu la llet i un cop bulli, aparteu-la del foc i infusioneu la canyella i les peles de cítrics.

Deixateu* el sucre i la farina de blat de moro amb els rovells i una mica de la llet infusionada ja tèbia.

Torneu a posar la llet a bullir. Un cop bulli, abaixeu el foc i afegiu els rovells deixatats remenant amb una espàtula de fusta, ja veureu com no trigarà a lligar. Un cop lligada coleu-ho tot plegat per separar-ne el canó de canyella, la pela de cítrics i evitar grumolls.

Passeu-la a una safata de porcellana o una de terrissa i deixeu-ho refredar tapant-ho a pell* amb film.

Abans de ser consumida espolseu sucre per sobre la crema i cremeu-la amb una pala de cremar ben calenta o un bufador.

Cuideu-vos i feu cas de les mesures. Suport i escalf a totes les persones malaltes i als familiars de les persones que han mort per aquesta pandèmia i, molta força a tots els professionals sanitaris que esteu al peu del canó i als comerciants de l'alimentació que obriu cada dia perquè ens puguem abastir dels aliments necessaris.

*Deixatar: fer que un sòlid amb un líquid es disgregui i s'hi mescli

*Tapar a pell: cobrir una crema calenta o una altra elaboració amb paper de forn o film d'embolicar per evitar que faci una capa de pell més seca i molesta al paladar.

Salut i visca la teca!

2 Comentaris

R

Remei

Pego

20 de març 2020.17:55h

Respondre

Moltes gràcies... Faré ús de les recomancions. Feliç confinament

A

Asumpta Nadal

Alcanar

20 de març 2020.14:06h

Respondre

Mol bona idea de anà ficant receptes

Et puc di alguna cosa si meu permetés

Seria bona idea fica un menú complet
osige prime plat, segon i postre.

Espero no haver molestat

P.D També... Llegir més aniria bé alguna recepta de amanida.

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.