“After Hours” per intervenir en un ple municipal

No pot ser que la gent que vol intervenir en un ple municipal d’Igualada s’hagi d’esperar fins, pràcticament, les dotze de la nit per fer-ho. Un bon exemple va ser el passat ple municipal del mes de març.

Una mare de l’escola Dolors Martí va reclamar a l’Ajuntament, en una intervenció en el ple, mesures per millorar la seguretat en el pas per a vianants que hi ha a l’avinguda de Catalunya. Eren gairebé les 12 de la nit, una vegada el ple ja havia debatut tots els punts de l’ordre del dia, les mocions, i els regidors i regidores fessin ús de l’apartat de precs i preguntes.

Està clar que hi ha diferents mecanismes per contactar amb l’Ajuntament i els seus regidors. És veritat que es poden demanar visites amb els departaments competents per fer puntualitzacions, queixar-se, o reclamar mesures en la seguretat del trànsit com era el cas. També és veritat que si la resposta de l’Ajuntament no és satisfactòria hi ha la possibilitat de dur el cas a la Síndica Municipal de Greuges d’Igualada. Ara bé, una intervenció en el ple municipal, en aquest espai solemne de representació de tots els ciutadans, hauria de ser més assequible per a aquelles persones que volen fer ús d’aquesta possibilitat; intervenir en un ple per tractar temes relacionats amb la ciutat, i de fer-ho de manera directa amb els seus representants polítics.

La possibilitat de preguntar, proposar o queixar-se hi és, però en la majoria de casos les hores no són les més adients. Potser un canvi del ROM, amb intervencions del públic a l’inici del ple, o bé començar els plens a les sis de la tarda serien bones opcions per evitar que les persones que vulguin intervenir en un ple no s’hagin d’esperar fins gairebé l’endemà. Són només propostes.

3 Comentaris

j

josep

Igualada

9 d'abril 2015.10:23h

Respondre

El que passa és que a tu et fa mandra que els plens s’acabin tan tard, tiu.

X

Xavier Dàvila Solé

Igualada

10 d'abril 2015.06:19h

Ups!!! M’has enxampat Josep ;)

j

jre

9 d'abril 2015.08:01h

Respondre

Igualada no vol escolta no fos k tinguessis la rao

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.