Dimecres, 9/11/2016
9296 lectures

Pareu atenció: Radars a Igualada!

No, no es tracta de l’aparell que calcula el moviment dels vehicles entre dos punts i que serveix per enviar-nos la multa en el cas de superar els límits de velocitat. Es tracta de radars humans; amb cara i ulls, i que tenen l’objectiu de detectar situacions de solitud o aïllament no desitjada per part de gent gran. Em sembla un projecte interessantíssim, i que ens serveix a tots per recuperar un seguit de valors de la nostra societat que, amb el dia a dia, sovint anem perdent. En aquest projecte ens demanen la implicació de tots, ens demanen que parem especialment atenció amb aquelles persones grans que viuen soles; el veí del costat, la veïna del replà de l’escala, del senyor que va a comprar cada dia el pa, o la senyora que de manera periòdica entra a la fruiteria del barri. Potser algun dia els deixem de veure, potser algun dia els veiem més abatuts, o més deixats, o desorientats. Ser “Radars” vol dir assumir el compromís de parar atenció i percebre si hi ha alguna cosa diferent al que és habitual. La detecció més ràpida és la que podem fer nosaltres, els veïns, els dependents i dependentes de les botigues de barri, la farmacèutica, el jardiner que cada dia saluda aquella persona de bon matí. En definitiva; ens demanen que recuperem allò que fa molts anys que es fa, i que el ritme trepidant del dia a dia ens fa perdre. “Radars” vol recuperar aquella vocació de poble en les grans ciutats, on molta gent, massa, passa desapercebuda entre la multitud. Estic convençut que en molts indrets de la ciutat, aquest esperit col.laboratiu, encara existeix. De fet, recordo quan els meus avis, ja fa molts anys, vivien al barri de Fàtima, ja s’organitzaven entre ells per estar pendents d’aquells que més ho necessitaven. Vocació de poble, veïnatge, sentir-se com a seus els problemes del veí de davant de casa.

Estem davant una eina que servirà per posar en alerta als serveis socials de la ciutat, i poder-los ajudar en aquells casos que, inevitablement, se’ls escapen. Ep, això sí; ens remarquen que cal ser molt respectuosos amb la privacitat de les persones. Atents sí, però no val ser xafarder. En aquest aspecte, a Igualada, ja anem servits.

En definitiva, “Radars” és un projecte magnífic, que al marge d’estar pendents d’aquelles persones grans que potser necessiten atenció, també ens ajudarà a construir una millor societat del futur. Enhorabona.

PD: Per cert: Si voleu fer de “Radars” us podeu adreçar a aquest telèfon 630 929 885 o bé podeu escriure a serveissocialsåj-igualada.net

Altres articles de Xavi Dàvila Solé

2 Comentaris

J

Joan

Odena

16 de novembre 2016.02:12h

Respondre

EL TITOL DEL TEMA POTSER?
BON DIA VEI!!!

P

Pepita Suriá Torrens

Igualada

9 de novembre 2016.19:15h

Respondre

La idea em sembla bona, peró el nom de RADAR no.

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.