//Plugins sense CDN ?>
Quan no estic massa inspirat per a escriure res, que és allò més habitual, faig algun mapa. El que adjunto avui representa la superfície industrial que encara està
buida a la Conca d’Òdena. Es tracta només d’un exercici estiuenc, no escrupolós ja que no hi ha treball de camp a darrera. Però sí que intenta ser un petit treball per a la reflexió.
Per fer el mapa he fet servir la informació del Mapa Urbanístic de Catalunya, que recull els diferents planejaments urbanístics municipals vigents. D’aquí he agafat tot el sòl amb qualificació industrial, o d’activitat econòmica, o de desenvolupament industrial, etc. i que fos classificat tant urbà com a urbanitzable segons el planejament municipal. També, he usat com a font d’informació la capa de polígons industrials de la Mancomunitat de la Conca d’Òdena.
Finalment, he comparat la informació anterior amb la ortofoto del ICC escala 1:2500 de l’any 2017 i per tant, els resultats són en referència a aquell any. S’ha omès el polígon industrial d’Igualada i el propi barri del Rec per que els he considerat colmatats, tot i que és cert que existeix alguna parcel·la encara buida.
Els resultats donen (tenint en compte que he pogut cometre alguna equivocació, ja que ha de quedar clar que el mapa només és un joc per a la reflexió, no un treball seriós) que actualment hi ha unes 220 hectàrees industrials o que es poden urbanitzar com a industrials que a data 2017 estaven buides. El potencial industrial és aquest, unes 220 hectàrees.
Val la pena comparar aquesta dada amb la intenció de la generalitat de fer "urgentment" 300 Ha industrials o logístiques més a Òdena, i que cadascú tregui les conclusions que vulgui.
Josep Castelltort Panadés
Santa Margarida de Montbui
2 de gener 2019.11:27h
Un problema antic de l’espai industrial de l’Anoia, excepte al Plans d’Arau, és un mida massa petita de les parcel·les, resultat de la política de cada poble, un polígon.
Tot plegat ens... Llegir més aboca sempre a un àmbit de decisió política municipal, que és petit i inadequat per a la visió social, econòmica, ambiental i política.
L’altre problema és el de l’especulació-corrupció. Negoci a la vista i comissions al canto. Això es veu que es pecat dir-ho públicament. tot i que en privat ho sàpiga tothom qui hi està interessat.
Finalment, hi ha qui ha establert un associació entre espai de polígon industrial i creació de llocs de treball i, concedim que de bona fe, ha cregut necessari un polígon a cada poble.