Dimecres, 10/10/2018
1329 lectures

300

Com molts ja sabeu, la Generalitat de Catalunya està treballant des de fa un temps en una nova Llei de Territori (per a legislar sobre les temàtiques d’urbanisme, paisatge, ordenació del territori, etc). Aquest llei ja disposa d’Avantprojecte redactat, motiu pel que la Generalitat ha redactat un dossier explicatiu que recull la filosofia d’aquesta nova llei. El document el podeu consultar a a la web del departament de Territori i Sostenibilitat.

Llegint el document es poden veure algunes dades molt interessants. Primer, en l'explicació de les motivacions s’insisteix en la necessitat de prioritzar el “reciclatge” urbà donat que el creixement urbà dels darrers anys no es considera sostenible. En aquest sentit és dóna alguna dada, per exemple que a la província de Barcelona la superfície urbanitzada s’ha multiplicat per quatre en els darrers 50 anys i que aquesta explosió de la urbanització no ha ajudat a millorar l'accés a l’habitatge de les persones. Una altra dada que aporta de manera contundent el document és que, d’executar-se tot els sectors classificats com a urbans no consolidats, els plans de millora i els sols urbanitzables delimitats, la superfície de sòl urbà de Catalunya creixeria un 40% respecte l’actual.

Amb aquest creixement,  s’aportarien més de 600.000 habitatges nous en 21.491 noves hectàrees. Espectacular, ja que això passaria només executant-se allò que ja està planificat i aprovat avui dia. Específicament per al sòl de caràcter industrial o per a activitats econòmiques i logístiques (els polígons industrials per a entendre’ns), amb les planificacions vigents es podrien incorporar 12.011 hectàrees més a Catalunya, amb un sostre potencial de 65.485.884 metres quadrats.

Amb aquestes dades, sorprèn encara més la proposta del mateix Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat d’urbanitzar via un pla director urbanístic supramunicipal 300 noves hectàrees de sòl industrial i logístic a Òdena.  Cal preguntar-se si no hi ha marge per aprofitar res del que ja està aprovat avui dia. Si és que no, la Generalitat com a garant de la coordinació supramunicipal tampoc queda en massa bon lloc.

Si algú es pregunta que son 300 hectàrees, com es veu al mapa, la superfície que resta dins de la línia vermella representen 308 hectàrees.

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.