TORNAR
PUBLICITAT

Resposta de Jorba Reflexiona a les declaracions del batlle David Sánchez

societat
Dijous, 8 abril 2021. 13:00. Jorba Reflexiona
PUBLICITAT

La plataforma Jorba Reflexiona fa unes puntualitzacions a algunes afirmacions que l'Alcalde de Jorba fa a l'entrevista del passat divendres 9 d'abril a La Veu de l'Anoia.

No ens ha comunicat que ha iniciat el tràmit per a celebrar la consulta popular. Estem sorpresos perquè no ens n'ha dit res, per cap canal. Estàvem esperant l'inici dels tràmits, que d'altra banda, celebrem.

L'Alcalde de Jorba explica un relat fals de la situació: situa dos bàndols, els que volen activitat econòmica, prosperitat i progrés i els que no ho volen. Això no és així. Tothom vol prosperitat i activitat econòmica, atraure empreses i que es creïn llocs de treball. Els primers, els ciutadans representats per Jorba Reflexiona.

L'argument de les parcel.les petites i grans d'un polígon és molt pobre i preocupant. No ens agrada que els dirigents no siguin capaços d'impulsar activitat econòmica dins el poble o a les àrees industrials existents i buides, i que només vegin viable atraure "empreses grans". Què són "empreses grans"? Ens preocupa que els dirigents no tinguin la capacitat d'atraure PIMES, ens preocupa que no tinguin la capacitat d'incentivar activitat econòmica generada dins la mateixa Conca per emprenedors. Ens preocupa, i molt, que redueixin l'activitat econòmica a un tipus d'activitat industrial molt determinada. Cal tenir la ment oberta i buscar solucions per aconseguir generar llocs de treball.

Afirma que al PDUCO del 2009, que actualment està vigent, es preveuen 53 hectàrees de sòl industrial a la zona de cal Piqué (que l'Ajuntament hauria de requalificar). D'aquestes 53, el POUM del 2015 ja en va requalificar 10 com a sòl industrial. En tot aquest temps, no se n'ha desenvolupat cap. Això no ha passat només a Jorba, sinó que és la norma: de les 380 hectàrees de sòl industrial que preveia el PDUCO, ni una sola s'ha convertit en polígon. No s'entén per què han de fer noves previsions. No hi ha hagut la necessitat? No ho han treballat? Si una empresa vol créixer a Jorba, actualment al municipi hi ha 10 hectàrees industrials buides, esperant que s'hi instal.lin empreses.

Urbanitzar a demanda en un sòl agrícola és una falta de respecte per l'activitat agrària, que també és un activitat econòmica. Urbanitzar a demanda en polígons industrials aprovats per un POUM sí, en sòl agrícola no.

Quin model econòmic volem? És a dir, hi ha un model econòmic per al poble de Jorba? Abans de proposar qualsevol gran obra hauria d'haver-hi una planificació, un model de futur, a nivell econòmic i social, que tingui en compte tots els actius del municipi i tots els ciutadans. El sector turístic, la indústria ja existent, la restauració, el comerç, la pagesia... avui generen llocs de treball i riquesa. Se'ls ha preguntat què necessiten per créixer? No hi ha estratègia.

L'Aliança per la Conca és una agrupació informal d'administracions i entitats que no té cap atribució concreta i que, a part d'organitzar algunes reunions internes i fer-ne la corresponent difusió a premsa, no ha fet cap feina concreta. És propaganda.

 

 

PUBLICITAT

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.