//Plugins sense CDN ?>
Aquest és un treball que compara la realitat de Grenlàndia, Escòcia i el Quebec amb Catalunya. Per a fer-ho, es pregunta si la independència o secessió és democràtica, si els processos d'independència són jurídics i, per tant, emparats en clàusules legals, o bé polítics i fruit d'una negociació.
Actualment, els moviments independentistes democràtics de les nacions-subestats reivindiquen el dret a decidir el futur constitucional invocant la voluntat de la majoria dels ciutadans i el respecte per la diversitat interna. El present i el futur de les nacions amb estat o sense estat estan fets d'inferències i porositats. Per tant, l'altra qüestió serà concretar si els estats democràtics estan obligats a encetar una negociació d'independència si una majoria raonable dels ciutadans així ho desitja. Després de precisar el marc democràtic i les vies per accedir a la independència, el documental analitza els recursos econòmics de cada país i la seva viabilitat com a estats sobirans. I, finalment, examina el posicionament de la Unió Europea, l'oficial i l'extraoficial, davant la possibilitat de la secessió d'una part d'un estat membre i la seva incorporació immediata a la Unió.
El documental comptat amb l'assessorament dels professors Montserrat Guibernau, Germà Bel i Joaquim Albareda, i la col·laboració d’acadèmics, jutges, polítics, empresaris, sindicalistes i membres de la societat civil.
Dolors Genovès és llicenciada en Filosofia i Lletres, Ciències de la Informació i Filologia Catalana, professora de Documental de Creació de la Universitat Ramon Llull i del màster en Innovació i Qualitat Televisives de la Televisió de Catalunya, la Universitat Autònoma de Barcelona i la Universitat Pompeu Fabra, i directora de documentals històrics a Televisió de Catalunya. El proper dimarts assistirà a Igualada a la projecció d’Adéu Espanya?.