TORNAR

Tres igualadins publiquen un llibre sobre la filosofia i inspiració de 'Joc de Trons'

El llibre 'Filosofia de Hielo y Fuego' estarà a les llibreries aquest dilluns

cultura
Dimarts, 18 març 2014. 18:30. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Els igualadins Bernat Roca, Francesc Vilaprinyó i David Canto són els autors de 'Filosofía de Hielo y Fuego. Las claves para comprender Juego de Tronos' , un llibre de recerca a partir de la saga de George R.R. Martin 'Joc de Trons'. El llibre indaga al voltant dels referents literaris, històrics filosòfics i cinematogràfics d'aquest fenòmen literari i televisiu.
PUBLICITAT

Portada del llibre

'Filosofia de Hielo y Fuego'. Fotografia de Jordi Solà

''S'apropa l'hivern''. Per a milions de lectors, aquesta frase és la porta d'entrada a un món apassionant. Darrere d'ella, hi ha la desbordant imaginació i el geni de l'autor de 'Joc de Trons', George R. R. Martin, creador de personatges com Tyrion, Danaerys, Bran, Arya o Jon Nevi. 'Filosofia de Hielo y fuego' és, doncs, una invitació a conèixer els mites fundacionals de la vibrant història de Ponent i els seus personatges principals. Una cerca de les arrels culturals i filosòfiques que fan que l'obra de Martin i la sèrie televisiva siguin ja clàssics del nostre temps.

Producte 100% igualadí

Podríem dir que el llibre és un producte 100% igualadí. No només els tres autors són de la capital de l'Anoia , sinó que també ho són l'autor del disseny de la portada, Joan Sallent, i el de les il·lustracions interiors, Nat Guix.

La llavor del llibre la podem trobar en un blog 'Juego de Tronos y la filosofia' que va impulsar Bernat Roca i en la que hi col·laboren els tres autors, i que té multitud de seguidors a l'Estat Espanyol i a Llatinoamèrica: ''Érem seguidorss de la saga, i vam fer el blog, i un dia vam veure que teníem material suficient com per fer-ne un llibre'', explica Bernat Roca.

'Filosofia de Hielo y fuego' és el primer llibre d'anàlisi sobre la saga de George RR Martin que es fa des de l'Estat Espanyol: ''Hi ha un llibre anglès que s'ha traduït al castellà, però és de caràcter més acadèmic, i aporta coses diferents de les que es poden trobar en el nostre llibre'', explica Roca, que afegeix ''Filosofía de Hielo y Fuego' analitza el món de Joc de Trons, tant de la saga literària, com de la sèrie de televisió, aporta documentació sobre els referents històrics utilitzats, però també els referents literaris i cinematogràfics. I no només això sinó que també inclou el nostre anàlisi personal, vol apropar-se a les motivacions dels personatges a partir de l'anàlisi de les declaracions dels propis actors, per exemple,... Els seguidors de la saga hi podran trobar secrets, teories, entreteniment i pensament''.

En relació a aquest darrer punt, Roca explica que el llibre parteix de la base que entreteniment i cultura poden estar lligades: ''a partir de l'anàlisi de Joc de Trons podem reflexionar sobre aspectes de la nostra cultura, de la nostra història, etc...''

Presentació a Igualada

El llibre, editat per Ediciones Invisibles, i que es podrà trobar a les llibreries el proper dilluns, 24 de març, es presentarà a Igualada el proper 11 d'abril a la Biblioteca Central d'Igualada, a partir de les 7 de la tarda.

Els autors

Bernat Roca (1976) és llicenciat en Història i professor de Filosofia i Història. Ha publicat diversos treballs i recerques relacionades amb l'Edat Mitjana. És el creador del blog 'Juego de Trons i la Filosofia'.

Francesc Vilaprinyó (1977) és llicenciat en Història i doctor en Història i Cinema. Publica en diversos mitjans i col·labora en el blog.

David Canto (1980) és llicenciat en Periodisme, guionista i crític freelance especialitzat en cinema i sèries de televisió.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.