TORNAR

Així serà la nova biblioteca de Calaf

El nou equipament s’ubicarà al solar de l’antiga caserna de la Guàrdia Civil, que serà enderrocada per a poder executar el nou edifici cultural

cultura
Dilluns, 14 novembre 2022. 03:00. Redacció AnoiaDiari.

La Diputació de Barcelona ha lliurat a l'Ajuntament de Calaf, l'avantprojecte de la nova biblioteca i arxiu municipal. El nou equipament s'ubicarà al solar de l'antiga caserna de la Guàrdia Civil, que serà enderrocada per a poder executar el nou edifici cultural. Amb aquest avantprojecte l'Ajuntament disposa de la documentació de partida per a la redacció del projecte executiu, que haurà de permetre la construcció del nou equipament.

L'avantprojecte és fruit d'un concurs d'arquitectura amb jurat, que ha desenvolupat el programa funcional d'un equipament, tot ell en planta baixa, per aconseguir uns espais diàfans i polivalents en una atmosfera confortable marcada per la presència de les voltes de la coberta.

D'acord amb l'avantprojecte, l'edifici té un únic accés principal des del carrer d'Antoni Martí Morera, tot i que la distribució permet la independència d'ús de l'arxiu i la sala polivalent respecte la biblioteca. El projecte inclou la urbanització de l'entorn proper on crear un espai públic més saludable, pensat per als vianants, naturalitzat i amb gran presència de vegetació i paviments permeables. La biblioteca també disposarà d'un jardí propi com a espai de lectura a l'aire lliure.

L'equipament assolirà un consum energètic gairebé nul (NZEB), gràcies, d'una banda, a l'estratègia passiva de l'edifici, de forma compacta amb grans obertures que permeten la ventilació creuada i l'entrada de llum natural i la coberta verda, que millora l'aïllament tèrmic i acústic i, d'altra banda, a la utilització d'energies renovables mitjançant geotèrmia i plaques solars fotovoltaiques.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.