//Plugins sense CDN ?>
El regidor de Promoció Cultural Pere Camps subratlla les dificultats que presentava l'edició d'enguany i que, malgrat això, la participació ha estat "excepcional". També matisa que "no hi ha hagut cadires reservades per a regidors" en actes amb aforaments limitats que no s'hagin ocupat.
La Festa Major 2021 d'Igualada finalitzava la matinada de dilluns a dimarts i l'Ajuntament n'ha fet ja un primer balanç. Un balanç que no es pot deslligar de les circumstàncies excepcionals de l'edició. L'edil de l'àrea cultural assegura que "ha estat un èxit", amb un ple a les cercaviles amb limitacions, que es van fer amb dos passis el dimecres i dos el dissabte. Camps valora que "es va fer ple a la cercavila menuda, amb 500 persones, i a la tradicional, que es va ampliar a 1.000 i també en va fer". No exclou la FESTHI, "amb la que ens hem entès". Sobre un dels punts on hi ha hagut dissensions amb la Federació, l'engalanament de tots els barris de la ciutat (l'entitat va presentar una protesta perquè no es va accedir a aquesta petició), Camps troba que "és una bona proposta, però era molt precipitat aplicar-ho: no hi havia cap petició formal i només una comunicació en DIN A4, sense logos, de dues de les associacions veïnals". L'Ajuntament apunta que "de cara a l'any vinent ens agradarà treballar amb aquesta proposta i tenir engalanat almenys un carrer per cada barri".
Admet, però, que "una petita fracció de les persones que van reservar no van acudir" als actes i que, en aquests casos, "es convidava si hi havia persones a fora (dels actes amb perímetre) en aquell moment que entressin a omplir les cadires buides". En total, s'han venut 18.556 entrades pels diferents actes de Festa Major. Durant els dies de festa l'organització va decidir ampliar en 1000 localitats més els passis de la Cercavila Tradicional i en 200 l'Exhibició Castellera de diumenge. La recaptació de les entrades al preu simbòlic d'un euro que es van posar per garantir la presencialitat als diferents actes s'entregarà al Banc de Queviures de la ciutat d'Igualada.
Camps posa en relleu "que cal sobretot valorar l'esforç tècnic que ha representat preparar una Festa Major amb la complexitat d'adaptar les activitats a les mesures del Procicat, i la incògnita de preparar models sense massa experiència fins a la seva posada en funcionament". Camps emfasitza "la necessitat d'aquesta festa adaptada per a moltes colles, per garantir la seva supervivència, que puguin sortir al carrer i que es visibilitzi la feina que han seguit fent durant tot aquest temps". Esmenta també "els Moixiganguers que van poder tornar a la plaça tot i que amb una actuació menor i adaptada al protocol sanitari".
paio
Igualada
2 de setembre 2021.10:18h
Això dels protocols sanitaris estaria bé en principi si tot el tema fos una mica, només una mica, coherent.
Molta amplitud en els perímetres tancats, distàncies i tal, però resulta que, i ho... Llegir més diu el mateix Ajuntament,
”es convidava si hi havia persones a fora (dels actes amb perímetre) en aquell moment que entressin a omplir les cadires buides”. SI hi havia persones a fora??? Moltes, però moltes, a fora, més enllà i més enllà. Mentre es controlaven els ”perímetres”, els carrers, i la Rambla en particular, estaven a petar de gent, tots ben atapaïts, sense distàncies ni mascaretes ni res. Normal, era Festa Major, i no crec que passés gran cosa, excepte que per fer els espectacles públics d’aquesta manera millor no fer-los. Molta gent va quedar decebuda, gent gran, famílies senceres que no van ser ”previsores” o no van poder comprar les entrades.
Crec que no costava tant fer-ho tot més ample. Complir un protocol en determinats espais i no fer-ho en espais a tocar molt més grans és, com a mínim, inútil, per no dir ridícul. Per fer-ho així no calia.