//Plugins sense CDN ?>
Amb motiu de la sessió del passat dimarts a l'Ateneu, en el format Dimarts de Diàlegs, es va debatre la situació i les perspectives de la Festa Major d'Igualada. Un dels temes dels quals es va parlar és de si la jornada del 24 d'agost, la de Sant Bartomeu, ha de ser festiva. Una part de les entitats vol que es recuperi la situació anterior a 1976, any que es va instituir el dilluns com a festa.
El regidor de Cultura i Festes de l'Ajuntament d'Igualada, Pere Camps, va afirmar davant els mitjans aquest dimecres que caldrà valorar l'opció d'un referèndum a la ciutat si diversos col·lectius mantenen la demanda que Sant Bartomeu, el dia 24 d'agost, sigui festiu altra vegada. Una demanda que els darrers anys ha anat agafant pes. Camps va exposar el passat mes de juliol que la posició de les empreses i dels comerços de la ciutat era de mantenir el calendari festiu actual. En el debat que va tenir lloc a l'Ateneu el passat dimarts, sobre el model de Festa Major, va aparèixer la possibilitat d'un referèndum perquè la ciutadania ho decideixi. El regidor veu que "si hi ha més pressió social sobre aquest debat, es pot tenir en compte. El referèndum l'haurem de fer si toca".
Per bé que eludeix aclarir quan es produïria la consulta, Camps considera que "primer cal cercar la manera que hi hagi un espai i un respecte per a totes les sensibilitats". Assegura que dins la federació que reuneix les colles dels balls recuperats, la FESTHI, "hi ha moltes sensibilitats. Entre les colles que s'hi ajunten hi ha els Moixiganguers, i dins els Moixiganguers hi ha moltes sensibilitats sobre si el 24 ha de ser festa".
Segons Camps, "s'ha insistit molt que l'Ajuntament faci un arbitratge sobre les demandes de la FESTHI" però que es vol tenir cura per conciliar la visió dels diversos sectors sobre la Festa Major i en concret sobre la jornada de Sant Bartomeu. "Els arguments de la FESTHI i de la Coll@nada em semblen respectables" apunta l'edil. L'Ajuntament, però, no veu encara una massa crítica que faci reconsiderar la festivitat de la data.
No sé qui éts , Joan Ginet, però estic amb tu: qui no té feina el gat pentina
Em sembla Sr Valls que té la pell una mica fina. El regidor ha dit que simplement que a Moixiganguers, com a qualsevol entitat una mica nombrosa, hi pot haver diferents sensibilitats amb una... Llegir més qüestió en concret. Que potser no és veritat? Celebro que el regidor proposi fer un referèndum. Em sembla que és una manera raonable de resoldre aquesta polèmica.
Realment el Sr Pere Camps te més paciència que un Sant, en aquest cas San Bartomeu que allà on sigui el imagino emprenyat de tanta polèmica el voltant de la seva santedat. .
.
Joan: Tu no en deus poder pentinar cap de gat, dons sempre et veig fent notetes al diari.
Igualada
17 de novembre 2016.15:11h
Joana, no tinc gat, per aixó no estic per segons quines tonteries. El meu és treballar i opinar sobre ”els grans treballadors i pensadors” de la nostra =ada
Igualada
17 de novembre 2016.09:16h
Des de l’afecte que et tinc, Pere, deixa’m dir-te que penso que està fora de lloc el comentari que fas dels Moixiganguers. Els Moixiganguers són una de les entitats fundacionals de la FESTHI... Llegir més ara fa 6 anys i des d’aleshores en les assemblees on ha sortit aquest tema i també amb el vistiplau de totes les juntes directives, s’ha mantingut sempre l’acord inicial de formar-ne part. Quan es pertany a un col·lectiu, com ara la Festhi, entenc que s’ha de donar suport a les decisions que pren la seva junta directiva, de manera solidària. Escoltar com s’ha fet, a les diferents opinions internes, però decidir després mantenir aquesta fidelitat a la Federació.
Entenc que això passa a totes les associacions i a tots els partits polítics de qualsevol indret en els quals hi ha, només faltaria, diferents sensibilitats, però que els seus responsables actúen seguint el millor criteri. Des del meu sentit de la democràcia, entenc que ens equivocaríem si quan un responsable d’una entitat pren una decisió determinada, la posem en dubte apel·lant a les sensibilitats d’aquells que no hi estan d’acord. I que normalment no són els més, però si els que més soroll fan. T’ho dic per experiència.
T’ho he volgut puntualitzar perquè vaig viure, com a president, aquest debat intern i a totes les persones que m’ho van exposar els hi vaig explicar de la mateixa manera.
Dit això. Endavant amb el debat.
Igualada
17 de novembre 2016.19:22h
Sr. Pep Valls, vostè parla del seu “sentit de la democràcia”, quan diu que “ens equivocaríem si quan un responsable d’una entitat pren una decisió determinada, la posem en dubte... Llegir més apel·lant a les sensibilitats d’aquells que no hi estan d’acord”.
Jo li explicaré el meu, de “sentit de la democràcia”. S’incia donant sobirania als memebres de l’entitat, sigui quina sigui la seva sensibilitat. Si no tinc malentès, els Moixiganguers van entrar a la FESTHI per una decisió de la junta, no per decisió dels moixiganguers i moixigangueres en assemblea. El meu “sentit de la democràcia” comença precisament aquí. Entenc que els presidents i juntes d’entitats -per això els socis han dipositat la seva confiança en ells-, han de prendre decisions per al bon funcionament de present i de futur per a l’entitat. M’imagino que en el cas d’una colla castellera pot ser coses del dia a dia: buscar actuacions, ingressos, espònsors, subvencions, més gent per la colla i altres coses com buscar un nou local idoni per als nous reptes de futur. I em consta que vostè, com a expresident, hi va dedicar molts esforços. Però entenc que una decisió com aquesta no ha de recaure en un president sinó que ha de debatre’s i decidir des de la base. Aquí, insisteixo, és on comença el meu “sentit de la democràcia”.
Com pot veure, tenim “sentits democràtics” diferents, pot ser que sigui per tradició democràtica. Ni millors, ni pitjors, diferents. El meu “sentit de la democràcia”, i la nostra diferència, continua en el fet que no n’hi ha prou amb només “escoltar les diferents opinions internes”. S’ha d’escoltar, sí, però també s’ha de tenir empatia, atendre les opinions diferents i tenir-les en consideració. Siguin “els més” o “els menys”, els “més sorollosos” o els silenciosos. I, en aquest sentit, si no he interpretat malament les seves paraules “escoltar com s’ha fet, a les diferents opinions internes, però decidir després mantenir aquesta fidelitat a la Federació”, penso que aquesta és una actitud autoritària i dèspota, més preocupada per la seva “fidelitat” (paraula molt vinculada a la religió, per cert) a la FESTHI que no per la seva fidelitat a la seva entitat.
Finalment, com diu vostè, “endavant amb el debat”, sempre que les actituds siguin propícies per fer-lo.
D’aqui es desprén que només la festhi té propostes per la festa major...
I tota la altra gent que treballa per la festa major (que no és poca), no tenim cap proposta i no hem fet mai res per... Llegir més arreglar la festa i la única sensibilitat que hi ha és la de la festhi...
així anem....
Realment qui no té feina el gat pentina
18 de novembre 2016.17:17h
Molt bona autodescripció.
el sr ramon
rambles del Castells, (Igualada)
18 de novembre 2016.08:16h
Pera ja te estant enredant, ull, amb el consells del alcalde.
La enveja es dolenta!!!!
el sr Eduard
Passeig del igualadins
18 de novembre 2016.17:20h
Això de parlar sempre de l’alcalde, fins i tot quan no ve al cas, sembla que l’hi és malaltís.
el sr ramon
rambles del caporal Castillos
19 de novembre 2016.14:09h
Sr Eduard, lo que si que es malaltis, es dir contínuament ximpleries, viure de la sopa bova, i no posar-sa vedell!
Igual es un error meu, i lo abans descrit, es una virtut?
Voste dira... Llegir més Sr Eduard?