TORNAR

Esquerra demana obrir el debat sobre si el 24 d'agost ha de ser festiu a Igualada

Demanen al govern que plantegi temes que fins ara no han estat abordats de la Festa Major

politica
Dimecres, 31 agost 2016. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La formació republicana ha fet una primera valoració sobre el desenvolupament de la Festa Major 2016 a la capital de l'Anoia. Apunten que "el govern té una responsabilitat important i no pot continuar mirant cap a una altra banda i ajornar indefinidament les decisions" en referència a alguns dels debats oberts.

El grup municipal d'ERC Igualada ha emès un primer comunicat de balanç de la Festa Major d'enguany. El partit destaca "l'agraïment als centenars de persones que, amb la seva implicació, l'han fet possible, especialment des d'entitats juvenils com la Coll@nada fins a totes les entitatsde cultura popular i tradicional de la ciutat".  Al mateix temps, el grup municipal comparteix "la necessitat de treballar cap a un model millor de festa major, que no renunciï al potencial de la identitat i singularitat igualadina en l'àmbit de la cultura popular, però que alhora sigui el màxim d'integrador de persones i col·lectius de la ciutat". Així, demanen que es faci efectiu "el compromís expressat al ple per part de l'alcalde, de portar a la pràctica un debat aprofundit i realment participat sobre la possible recuperació del 24 d'agost com a festa local d'Igualada durant aquesta tardor, no sigui ajornat 'sine die' una vegada més".

Els Gegants Vells, en la seva aparició el dia 24Els republicans consideren que "en àmbits com el model de cultura popular i tradicional, cal persistir en l'esforç pel consens i la integració d'entitats i persones, fent que més gent se senti seva la totalitat del model de festa i de les innovacions que es van aportant. L'equip de govern municipal, responsable últim de la festa que s'ha portat a terme, no es pot amagar ni inhibir davant del debat existent; ha de ser valent i exercir un arbitratge actiu i just". 


8 Comentaris

A

Antoni

Igualada

2 de setembre 2016.11:21h

Respondre

ERC, com tot partit polític a l’oposició, fa demagògia. Diu que el govern no pot seguir mirant cap a una altra banda en temes no resolts de Festa Major. I el dia que es van votar els festius en... Llegir més Ple municipal per a l’any 2017, ERC i CUP es van abstenir, mentre que els altres grups, van votar que si (per tant per sort 16 dels 21 regidors a Igualada no van mirar cap a una altra banda, mentre que malauradament cinc, entre ells 3 d’ERC, sí que ho van fer). Qui està mirant cap a un altre cantó? Crec que a dia d’avui, el principal debat que queda és si el 24 és festiu. Un cop clarificat això, i quan dic clarificat, vull dir presa una decisió que al meu entendre ha de ser que no sigui festiu, i que quedi aclarit per força anys, començarem a entrar en temes menors. Fins que no quedi clar si serà festiu o no, crec que no serà fructífer un diàleg entre diferents parts implicades.

P

Pere

Igualada

1 de setembre 2016.10:05h

Respondre

A mi em sembla anar endarrera posar festiu el dia del Sant. Ara com a mínim tenim tres dies de festa juntets i això és extraordinari pels que treballem. S’imaginen aquest any fer festa el... Llegir més dimecres 24, tornar a la feina l’endemà dijous i divendres... el dissabte i diumenge festa i el dilluns TORNAR A TREBALLAR...? jo no ho tocaria.

D

David

Igualada

1 de setembre 2016.09:45h

Respondre

El problema és que hi ha un grup de gent que vol continuar imposant el dilluns de Festa Major com a festiu i això és molt poc democràtic. Una llàstima que els poders econòmics i fàctics... Llegir més tinguin més força que els populars...

M

Maria Ll.

Igualada

31 d'agost 2016.14:26h

Respondre

Recuperar tradicions antigues pot esta be sempre que això no dificulti el poder exercitar la creativitat actual ni discriminar. Lo que ara es recupera algun dia o altre es va crear i per tant en... Llegir més algun moment representava també una novetat.

Fa temps que entre les entitats que col-lavoren molt positivament en els actes de la nostra Festa Major hi ha un cert malestar per aquesta qüestió. Jo soc de les que crec que les dues tendències haurien de poder conviure, uns recuperant si volen i els altres innovant i incorporant, tant dret tenen i tant igualadins son els uns com els altres.

Ara un d’aquets grups vol imposar la festivitat del dia 24 i torna a posar més llenya al foc. Jo no vull opinar sobre aquest tema, però si que crec en la democràcia i per tant estic en contra de les imposicions, penso que la Festa Major és de tots els ciutadans i no només d’uns quants per molt que hi treballin i crec també que una decisió com aquesta que es proposa pot afectar a tants aspectes que sobrepassa en molt a una simple decisió sobre la Festa Major i per tant a l’hora de prendre-la s’hauria de tenir en compte també la dels altres col•lectius que es poden veure afectats.

S

Santi

31 d'agost 2016.13:50h

Respondre

David. Igualada té un Sant ? Igualada es una ciutat laica i respectuosa amb totes les creences. I això vol dir que qui vol sotmetre’s a la simbologia de una escultura religiosa és lliure , en... Llegir més una església àmplia i suficient.com és Santa Maria I en quand a a questiona Nadal Cap d any són festes globals i universals Tot que si m apunto el canvi de Reis per el dilluns següent de cap d any . Comprovant el calendari dels últims anys
és factible.
Dit això hem sumo els arguments socials i econòmics que són benestar social per el colectiu de famílies del comerç i equilibri territorial per la pagesia.

E

Esteve

31 d'agost 2016.12:05h

Respondre

Els republicans consideren que ”en àmbits com el model de cultura popular i tradicional, cal persistir en l’esforç pel consens i la integració d’entitats i persones, fent que més gent se... Llegir més senti seva la totalitat del model de festa i de les innovacions que es van aportant”. Coi! I on queda el laïcisme, senyors i senyores d’ERC Igualada? No és atorgar la centralitat a St. Bartomeu excloure altres realitats de la ciutat? I parlo del laïcisme....

D

David

Igualada

31 d'agost 2016.10:30h

Respondre

Les ciutats que s’estimen i es valoren no tenen por de posar festiu el dia del seu Sant. Aquí a Igualada només trobem excuses barates per amagar el nostre poc respecte a la ciutat.

Com deia... Llegir més una campanya, qui està disposat a posar nadal el dia 30 de desembre? I cap d’any el 3 de gener? I si fem la nit de reis el darrer diumenge de gener?

F

Fèlix

31 d'agost 2016.05:36h

Respondre

Debat? Quin debat? Quan està demostrat que traslladar els festius a dilluns es una millora socio econòmica de primera magnitud La proposta de 1 Sr.a l ampara de uns interessos fàctics és un debat... Llegir més a una proposta que calificaria amablament de anècdota de curta volada . I ERC el que li correspont que es posicionar-se i no tirar la pedra i amagar la mà.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.