//Plugins sense CDN ?>
L'Ajuntament de Sant Martí de Tous ha començat el calendari de reunions amb els veïns de les diferents zones del municipi per explicar-los el programa de pressupostos participatius 2022-2023 i, a la vegada, conèixer de primera mà les seves demandes. Els veïns també podran fer aportacions en una bústia específica ubicada a l'ajuntament i a través d'una aplicació. El projecte tindrà un pressupost de 50.000 que es destinaran a les propostes escollides pels veïns per a accions de millora a tots els barris.
El passat 5 de maig es va iniciar el procés de participació per al projecte de pressupostos participatius 2022-2023 amb una trobada amb els veïns de la Zona Nord (Plaça Fàtima-Camp del Bagó-Carretera fins a l'entrada del nucli). Membres del consistori, amb el batlle David Alquézar, van detallar en què consistia el projecte de pressupostos participatius i van atendre les demandes dels veïns. Pròximament, es faran més trobades amb els veïns de la resta de zones de Tous: Zona Nord-est (Plaça Fàtima-Carretera-Sant Sebastià-Diputació i travessers); Zona Sud-oest (La Fou-Sant Valentí i travessers); Zona Sud (Major des de l'Ateneu Municipal-fins a les Voltes des d'Escoles al Torrent); Zona Sud-est (Nucli Antic); Zona Nord-oest (Serral); i Entorn Natural (Disseminats, Sentfores, Aubareda i Fillol).
El govern municipal ha optat per fer uns pressupostos participatius per barris, perquè "hem vist que és molt més productiu i satisfactori pels veïns poder resoldre problemes petits de cada barri o carrer que no pas fer-los votar un projecte gran, com ja vam fer el 2020 amb el Pla d'Actuació Municipal (PAM), un document que recull i planifica els objectius i les accions més importants a realitzar els anys posteriors", ha explicat el batlle David Alquézar, que fa una crida als veïns "a assistir a les reunions per tal d'aprofundir en el model transparència i participació ciutadana i fomentar la col·laboració directa de la ciutadania en la gestió municipal, fet que "ens permet gaudir d'un municipi ben mantingut i amb un bon nivell de convivència cívica".
A part d'aquestes reunions, els veïns també poden presentar propostes a través d'una bústia habilitada expressament a l'ajuntament i a través d'una nova aplicació mòbil de l'Ajuntament ja disponible a les plataformes de descàrrega. Ho podran fer fins al 30 de setembre.