TORNAR

Una cinquantena de municipis catalans participen en la 25a Trobada Nacional dels Tres Tombs

Una cinquantena de municipis catalans participen en la 25a Trobada Nacional dels Tres Tombs

cultura
Dimecres, 11 maig 2022. 14:28. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Igualada va ser l'escenari, diumenge passat 8 de maig, de la 25a edició de la Trobada Nacional dels Tres Tombs, que va aplegar una cinquantena de poblacions catalanes que celebren aquesta festa tradicional. Amb les seves banderes van lluir una vuitantena de carros i carruatges i uns tres-cents cavalls, vint-i-vuit dels quals anaven muntats en un únic tomb de llarg recorregut que va començar i acabar al Parc Central, recorrent els carrers d'Igualada. La jornada va finalitzar amb un dinar de germanor. Un dia abans es va inaugurar el mural de Núria Riba i l'espai dedicat al grmi a l'Igualadiníssim de l'Ajuntament d'Igualada.

Un cavall participant a la trobada (Foto: Pau Claramunt Galtés)En el transcurs de la jornada es va comptar amb la participació de la subdirectora general de Ramaderia, la Sra. Mercè Soler; la diputada al Congrés, la Sra. Carolina Telechea; el regidor de Cultura, Sr. Pere Camps, així com altres regidors de l'Ajuntament d'Igualada; l'alcalde d'Alcarràs, el Sr. Jordi Janés; el president de la Federació Catalana dels Tres Tombs, el Sr. Andreu Bernadàs; i la presidenta de l'Antic Gremi de Traginers d'Igualada, la Sra. Montserrat Argelich, que van presenciar la desfilada des de l'empostissat situat al passeig Verdaguer, des d'on es va fer la típica benedicció a les cavalleries. Adolf Bargues va tenir cura de presentar les poblacions així com els carros i carruatges i de les seves càrregues al públic assistent.

Des de l'organització colen fer un agraïment especial a la seixantena de voluntaris que van fer possible que la trobada fos un èxit.

Núria Riba finalitzant el mural (Foto: TCM)Inaugurat el mural sobre l'ofici del traginer de Núria Riba

El dissabte anterior al vespre, es va inaugurar al carrer sant Magí d'Igualada, tocant a la rambla sant Isidre, el mural dedicat a l'ofici de traginers i als animals de peu rodó, obra de l'artista Núria Riba i Bosch. El mural forma part d'un conjunt de murals d'un projecte de Riba que va ser seleccionat en un procés participatiu obert a la ciutat, en motiu d'Igualada com a la Capital de la Cultura Catalana 2022. Núria Riba es va inspirar en una fotografia de la Diligència realitzada el 1961, any en què es va estrenar la rèplica del carruatge en els Tres Tombs.

L'Antic Gremi de Traginers d'Igualada, protagonista de l'espai Igualadiníssim

Després de la inauguració del mural es va inaugurar la selecció d'imatges històriques de l'Antic Gremi de Traginers d'Igualada a l'espai Igualadínissim, ubicat al vestíbul de l'Ajuntament d'Igualada

42è Concurs Fotogràfic sota el lema "Típics Tres Tombs 2022"

Des de l'Antic Gremi de Traginers d'Igualada recorden que pròximament tindrà lloc el 42è Concurs Fotogràfic sota el lema "Típics Tres Tombs 2022", que s'organitza des de l'Antic Gremi de Traginers amb la col·laboració de l'Agrupació Forogràfica d'Igualada. En aquesta ocasió i de forma excepcional, tots els participants podran presentar fotografies de les dues efemèrides: dels Tres Tombs celebrats el passat gener i/o de la Trobada Nacional feta aquest passat 8 de maig. El termini de tramesa de les obres finalitza el 16 de juny. Podeu consultar les bases del concurs a la web del Gremi: www.gremitraginersigualada.org

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.