//Plugins sense CDN ?>
El Festival arrencarà aquest divendres 25 de juny amb dues actuacions a la plaça dels Arbres: Folkincats (un grup català format per Oriol González: Contrabaix, Albert Bello: Guitarra, David Salleras: Saxòfon, Oriol Saña: Violí), amb un repertori tradicional a ritme de swing i jazz manouche; el grup 932, un duet de veu, d’aire i de cançons per ballar.
L'endemà dissabte, els Grallers de Castellfollit de Riubregós faran una cercavila d'arrel tradicional pel mercat, i a la tarda hi haurà l'esperada activitat infantil: Percumania, un taller de percussió perquè juguin amb els ritmes. Tampoc hi faltarà la Jornada de Glosa i Cant Improvisat al bar Rosa, una competició en què diferents equips entren en una batalla dialèctica on es busca l'originalitat i la improvisació extrema.
Un tastet
Puntualment a les deu de la nit de dissabte, la plaça Gran es convertirà en l'escenari que acollirà la mostra de tots els músics i solistes presents al Festival. Enguany s'ha canviat una mica el format, i després de la mostra s'esglaonaran les diverses actuacions (totes gratuïtes) pels bars i racons de Calaf. D'aquesta manera, tothom podrà gaudir de més d'una proposta.
Pel Festival hi passaran molts grups dels Països Catalans, com per exemple Agranel amb Cati Plana, Pep Massana i Helena Casas (cançons i romanços tradicionals catalans); Qui hi ha? (folk psicodèlic amb videojockeys) i els Terratombats, el grup de La Llacuna de rumba catalana.
D'aquí i d'arreu
A part de grups catalans, el Festival també compta amb la col·laboració de grups de diferents països d’Europa. Per exemple hi haurà l’actuació d’un grup revelació d’Escòcia format per Kris Drever, Aidan O’Rourke i Martin Green. LAU és un grup de música amb eclecticisme, virtuositat i aposta personal.
També destaca l'actuació dels bascos Xarnegue, i dels danesos Klezmofobia i els belgues Orchestre International Du Vetex —aquests dos darrers actuaran a la plaça dels Arbres a partir de les 2.30 h i de les 4.00 h respectivament, com a fi de festa.
Aprendre acordió
Com cada any, l'organització del DesFOLCa't ha muntat també un taller d'acordió diatònic, amb els professors Guillem Anguera i Núria Lozano (es farà d'11 h a 14 h i de 16 h a 18 h al Casal de Calaf).
Si voleu conèixer tots els detalls del Festival de Calaf podeu consultar el diari del DesFOLCa't, que enguany s'ha editat com a eina de difondre tota la informació sobre aquesta proposta cultural.