TORNAR

'El que atrau del cementiri d'Igualada és la voluntat de desaparèixer en la natura'

L'espai ideat per Enric Miralles i Carme Pinós, protagonista d'un documental sobre arquitectura

cultura
Dijous, 23 setembre 2010. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El director de la col·lecció Architectures, el francès Richard Copans, es troba aquesta setmana a Igualada juntament amb el seu equip per tal de gravar imatges del cementiri nou. L'espai, dissenyat pel desaparegut arquitecte Enric Miralles i per Carme Pinós, ha encisat la productora fins al punt de dedicar-li una de les entregues de la seva col·lecció, en la qual figuren construccions com la piràmide del Rei Djoser (Egipte) o el pavelló alemany de Barcelona.

La regidora de cultura, Maria Enrich, i el director francès Richard Copans

El cementiri nou d'Igualada

La sèrie Architectures pretén donar a conèixer a través dels seus documentals diverses construccions del món que mostrin l'evolució de l'arquitectura. En el cas del cementiri d'Igualada, va ser la fundació Mies Van Der Rohe qui va proposar a Richard Copans que inclogués la singular construcció a la seva sèrie. Sobre el cementiri, el francès opina que 'el que més atrau és la voluntat de desaparèixer en la natura', i el qualifica de 'simple però molt atrevit a la vegada'.

Rodant a Igualada

Fundador i president de la productora les Films d’Ici des de 1984, Richard Copans ha produït més de cent pel·lícules documentals, entre elles les de Robert Kramer, Claire Simon, Luc Moullet, i Denis Gheerbrandt. El director i el seu equip han començat a filmar a Igualada aquest dimecres. Una grua ha servit per fer plans panoràmics a vista d’ocell des de 60 metres d’alçada. El rodatge s’allargarà gairebé una setmana, fins dilluns vinent, i després hi haurà uns dos mesos d'edició. Es preveu que el capítol pugui sortir a la llum i emetre's a finals d'any.

El cementiri nou d’Igualada, obra de l’arquitecte Enric Miralles, és un emblema de la ciutat, on hi ha enterrat el mateix arquitecte. L’espai té pendents projectes d’ampliació i reforma que aniran a càrrec de l’arquitecta Carme Pinós.


Documents adjunts

Col·lecció Architectures



1 Comentaris

A

Anònim Usuari Cementiri

Igualada

25 de setembre 2010.17:31h

Respondre

Em sembla lamentable que estiguem orgullosos d’aquest fet quan tenim un cementiri amb els següents condicions:

- S’ha quedat petit per a una ciutat com Igualada. Fa anys que no es fan obres,... Llegir més tan en època de vaques grosses com en època de crisi, l’ajuntament no hi ha fet cap inversió considerable. Bona prova d’això és que la dessitjada esgléssia del cementiri porta anys aturada i avandonada.

- L’estat del terra (paviment) és lamentable. Existeixen fustes les quals són un perill per a les persones grans en època de gelades, a més a més algunes estan en mal estat i existeixen forats molt perillosos pels usuaris, especialment quan vas mirant els ninxols i entrepusses amb un forat amb el risc que genera al realitzar qualsevol mal gest. Supsoso que això és responsabilitat directa del ajuntament,

Espero i desitjo que en aquest documental no s’oblidin de reflexar aquests dos fets tan coneguts i soferts per a tots els igualadins, I ja de pas que algú comuniqui a l’ajuntament la necessitat d’arreglar el terra inmediatament.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.