TORNAR

La Biblioteca Central d’Igualada coneix els tresors de la Biblioteca de Montserrat 

La biblioteca compta amb 330.000 documents

cultura
Dijous, 10 juny 2010. 10:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Unes tauletes cuneïformes de Mesopotàmia de l’any 2000 a.C. són el document més antic que es conserva a Montserrat. Aquest objecte forma part d’un important patrimoni cultural que ha pogut conèixer de primera mà l’equip de treball de la Biblioteca Central d’Igualada. 

La biblioteca de Montserrat

El personal de la biblioteca a Mntserrat

Les treballadores de l’equipament igualadí han fet una visita professional a l’emblemàtica biblioteca catalana especialitzada en ciències humanes i teologia, que compta amb una col·lecció de 330.000 documents. Destaquen els seus volums d’història universal, en particular medieval i d'Europa, així com d’història de Catalunya i de la Corona d'Aragó. La biblioteca del monestir benedictí només és oberta als investigadors i personal acreditat.

La visita de treball va permetre al personal visitar les diverses sales d’aquesta biblioteca projectada per Josep Puig i Cadafalch l’any 1917. L’arquitecte va ampliar la capacitat de la sala central en obrir tres grans claraboies, que van canviar notablement la seva fesomia. I és que l’antiga biblioteca va desaparèixer quan el monestir va ser destruït per les guerres napoleòniques.

Després d’accedir a la sala central i a la de revistes, les bibliotecàries van visitar la resta d’espais, com la sala on es conserven en armaris tancats de fusta, els incunables i els manuscrits. La responsable de la biblioteca benedictina va mostrar a les visitants alguns volums singulars, com una edició de bibliòfil del Llibre de les meravelles de Ramon Llull, amb un espectacular embolcall d’acer obra de l’escultor Jaume Plensa. Però l’obra més emblemàtica de totes és, sens dubte, el conegut Llibre vermell de Montserrat, dels segles XIV-XV.


1 Comentaris

J

Joan V.

Igualada

10 de juny 2010.14:31h

Respondre

Quina enveja

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.