TORNAR
PUBLICITAT

Capellades planteja enllaçar amb fibra òptica els edificis municipals

L’Ajuntament mostra l’interès per tenir infraestructures pròpies

cultura
Dimecres, 3 octubre 2018. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El divendres 28, la Diputació de Barcelona va lliurar a l'Ajuntament de Capellades l'estudi tècnic i econòmic per al desplegament d'infraestructures pròpies de telecomunicacions de banda ampla a de Capellades. Aquesta documentació pot ser consultada per qui ho desitgi, presencialment, prèvia sol·licitud als serveis tècnics municipals.

PUBLICITAT

L'alcalde de Capellades Aleix Auber, i al regidor d'Infraestructures tecnològiques, Jaume Solé, rebien divendres l'estudi que enumera les diferents infraestructures de telecomunicacions existents al municipi, ja siguin de titularitat municipal o privades. L'informe assenyala les fases o trams a realitzar per al desenvolupament dins el municipi, que aconseguirà l'objectiu final de crear una anella principal que envolti i interconnecti amb fibra òptica pròpia tots els edificis municipals.

Els representants municipals, en la recepció de l'informeEl document lliurat per la Diputació explora l'aprofitament de les comunicacions per afegir-hi serveis IOT, com poden ser control semafòric, d'enllumenat públic, d'aigua, accés vianants i de cotxes, disponibilitat d'aparcaments, o altres. L'alcalde i el regidor van agrair en nom de tota la corporació el lliurament de l'estudi gratuït realitzat per la Diputació de Barcelona en col·laboració amb el Consorci Localret.

Jaume Solé manifesta que "és imprescindible primer conèixer les infraestructures actuals per després, de forma coherent i ordenada, realitzar el desplegament de les nostres pròpies infraestructures de telecomunicacions. El document és una base de treball per introduir en els projectes tècnics que es realitzin a les actuacions urbanístiques noves o de reforma dels nostres carrers, places i voreres. Una xarxa pròpia municipal permetrà estalviar en comunicacions i la no dependència de cap operador".

PUBLICITAT

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.