TORNAR

La capelladina Olga Aloy rep el diploma de Mestra Artesana de la Generalitat

Aloy és l’única europea que té la distinció Gold Prize que s’atorga al Japó als artistes de la laca

cultura
Dimecres, 29 gener 2020. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Acompanyada pel regidor de Cultura capelladí Àngel Soteras, i de mans d'una consellera anoienca, Àngels Chacón, i el president Quim Torra, Olga Aloy recollia recentment el títol de Mestre Artesana. L'artista capelladina ha exposat a diversos països les seves creacions.

La capelladina Olga Aloy ha rebut el reconeixement com a Mestra Artesana. Aquesta distinció li ha estat atorgada per la seva trajectòria professional, el domini tècnic de l'ofici, el mestratge exercit i els mèrits obtinguts en la seva especialitat de la laca natural urushi. Aloy va recollir el guardó en la cerimònia dels premis Nacionals d'artesania i dels diplomes de mestre/a artesà/ana 2019.

L'acte arrencava amb els parlaments del President, qui va destacar que "Catalunya és un país d'artesans. El sector, que disposa de més de 8.000 artesans i ocupa 10.000 persones, gaudeix d'una àmplia tradició i forma part del patrimoni del país". La sessió va tenir lloc al Palau de la Generalitat, al saló Sant Jordi. La capelladina comenta que "va ser un acte preciós i molt emotiu. Tots nosaltres ens vàrem sentir molt estimats i molt valorats. Al finalitzar l'acte ens van obsequiar a un aperitiu al pati dels Tarongers que vàrem poder gaudir junt amb els nostres acompanyants i també fer noves coneixences. Senties dintre les teves venes la força de la nostra història".

Aquesta nova Mestre Artesana va descobrir l'art de la laca a l'escola Massana i va continuar els seus estudis al Japó, on hi té una relació permanent. Com a artista i creadora ha realitzat peces excepcionals per a marques de luxe amb la tècnica de la closca d'ou (Rankaku), utilitzada perquè en la laca natural urushi -que és la saba de l'arbre Urushi-no-ki de la família dels Rhusvernicifera, no existeix el color blanc. 

Aloy ha exposat i té obra en diferents museus d'Europa, Xina, Taiwan i Japó. Per a ella transmetre és també una passió, ha estat professora a París a l'École NationaleSupérieur des Arts Appliqués et des Métiers d'Art ENSAAMA i a GRETA des Arts Appliqués Ecole BOULLE. Al Japó va ser reconeguda amb el premi Gold Prize, sent encara a dia d'avui l'única europea amb aquesta distinció.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.