//Plugins sense CDN ?>
Acompanyada pel regidor de Cultura capelladí Àngel Soteras, i de mans d'una consellera anoienca, Àngels Chacón, i el president Quim Torra, Olga Aloy recollia recentment el títol de Mestre Artesana. L'artista capelladina ha exposat a diversos països les seves creacions.
La capelladina Olga Aloy ha rebut el reconeixement com a Mestra Artesana. Aquesta distinció li ha estat atorgada per la seva trajectòria professional, el domini tècnic de l'ofici, el mestratge exercit i els mèrits obtinguts en la seva especialitat de la laca natural urushi. Aloy va recollir el guardó en la cerimònia dels premis Nacionals d'artesania i dels diplomes de mestre/a artesà/ana 2019.
L'acte arrencava amb els parlaments del President, qui va destacar que "Catalunya és un país d'artesans. El sector, que disposa de més de 8.000 artesans i ocupa 10.000 persones, gaudeix d'una àmplia tradició i forma part del patrimoni del país". La sessió va tenir lloc al Palau de la Generalitat, al saló Sant Jordi. La capelladina comenta que "va ser un acte preciós i molt emotiu. Tots nosaltres ens vàrem sentir molt estimats i molt valorats. Al finalitzar l'acte ens van obsequiar a un aperitiu al pati dels Tarongers que vàrem poder gaudir junt amb els nostres acompanyants i també fer noves coneixences. Senties dintre les teves venes la força de la nostra història".
Aquesta nova Mestre Artesana va descobrir l'art de la laca a l'escola Massana i va continuar els seus estudis al Japó, on hi té una relació permanent. Com a artista i creadora ha realitzat peces excepcionals per a marques de luxe amb la tècnica de la closca d'ou (Rankaku), utilitzada perquè en la laca natural urushi -que és la saba de l'arbre Urushi-no-ki de la família dels Rhusvernicifera, no existeix el color blanc.
Aloy ha exposat i té obra en diferents museus d'Europa, Xina, Taiwan i Japó. Per a ella transmetre és també una passió, ha estat professora a París a l'École NationaleSupérieur des Arts Appliqués et des Métiers d'Art ENSAAMA i a GRETA des Arts Appliqués Ecole BOULLE. Al Japó va ser reconeguda amb el premi Gold Prize, sent encara a dia d'avui l'única europea amb aquesta distinció.