TORNAR

La Coll@nada presenta cartell i declara el 'Toc de Festa'

El Territori Festiu d’aquest 2021 serà al Parc del Garcia Fossas

cultura
Dissabte, 31 juliol 2021. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La Coll@nada començarà els seus actes amb una activitat feminista el diumenge 22. El col·lectiu fixarà condicions dins el Territori Festiu per reduir a zero les actituds i agressions masclistes, amb un zona lila "on s'acollirà a les persones que ho necessitin. La gestió de les agressions les duran a terme persones externes i formades per tal d'oferir un milllor treball i acompanyament". 

La Coll@nada presentava aquest dijous el cartell de l'entitat per a la Festa Major 2022 d'Igualada. Encetaven la presentació, a la Plaça Pius XII, exposant que "les entitats seguim amb ganes d'alternatives populars i l'Ajuntament segueix en la seva posició conservadora". Matisen que "només podem presentar el cartell, no els actes, ja que encara no tenim clar què podrem fer i què no. Tenim clar que no serà una Festa Major com la voldríem ni tan fàcil ni tan viscuda, però creiem que l'hem de fer, malgrat que això ens suposi alguns dilemes i moltes dificultats". El lema d'aquest 2021 és 'Toc de festa', després "d'un any i mig de restriccions que, majoritàriament s'han enfocat en prohibicions per moure'ns creiem que ara és el moment d'intentar apostar fer refer-nos d'aquesta situació". L'entitat critica que "l'Ajuntament anul·lés la Festa Major l'any passat". 

Afegeixen que "som conscients del context de pandèmia, però no volem que aquesta sigui l'excusa per aconseguir que no fem res més que treballar, consumir i dormir. Tenim ganes de generar trobades des d'on debatre com és la ciutat que volem, i fer-ho a través d'un espai on ens sentim còmodes". El Territori Festiu s'instal·la enguany al Garcia Fossas, amb un aforament limitat concret, que "dependrà del tipus d'acte i la disposició de l'espai". Els que vulguin assistir-hi hauran d'apuntar-se des de Tiquets Igualada.

La reserva s'obrirà durant la setmana anterior. En el cas que en una activitat no hi hagués complert l'aforament, "s'obrirà durant l'activitat un altre esdeveniment on la gent podrà apuntar-se allà mateix i entrar. Amb aquest sistema d'inscripció prèvia garantim que es pugui tenir totes les dades de totes les assistents sense que comporti cues i grans temps d'espera per entrar".

Hi haurà dues tipologies d'espais: "un constituït de cadires amb la separació corresponent. Si les mesures no canvien, en aquest espai s'haurà d'estar amb mascareta i mantenint-se assegut; un segon, format per taules amb un grup de cadires limitat, quatre o sis (de moment, podria canviar si les mesures canvien), on les persones que vulguin prendre alguna cosa podran fer-ho. Aquestes taules estaran separades a la distància que marca la normativa". En aquest espai, únicament mentre s'estigui consumint, les persones es podran retirar la mascareta.

Per últim, fan una crida a totes les persones que vindran, "que col·laborin amb nosaltres per mantenir les mesures de seguretat que es marquin. Sabem que no son les condicions en les quals ens agradaria celebrar la nostra festa major, però per responsabilitat col·lectiva i per cuidar-nos unes a altres, hem d'aconseguir que es desenvolupin de la forma més segura possible".


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.