TORNAR

Cultura, tradició i gastronomia s’apleguen a la Pobla de Claramunt amb la Fira de la Candelera

Aquesta celebració, que honora des de principis del segle XIX la patrona del municipi, presenta un programa amb un ampli ventall d’activitats, que tindran el seu moment culminant aquest diumenge 4 de febrer

cultura
Divendres, 2 febrer 2024. 03:00. Redacció AnoiaDiari.

La Pobla de Claramunt es disposa a celebrar la tradicional Fira de la Candelera, una festa dedicada a la patrona del municipi. L’esdeveniment, que es desenvoluparà del 2 al 4 de febrer, presenta una àmplia varietat d’activitats per a tota la família.

Les primeres propostes del programa inclouen la missa a l’església de Santa Maria a les 12 h del divendres 2 de febrer, seguida a les 19.30 h pel IV Concert de la Candelera, interpretat per la Coral la Lira i la Coral Merlet a l’Ateneu Gumersind Bisbal.

La veritable essència de la fira, no obstant això, es desplegarà el diumenge 4 de febrer, amb un seguit d’activitats planificades de 10 a 14 h.

Podeu explorar la Fira d’Art a la plaça de l’Ajuntament, visitar el Mercat de Pagès al carrer Major o degustar els productes del parc agrari de la Conca d’Òdena a la plaça de les Tres Fonts a partir de les 12.30 h.

A més, tot passejant per la fira, els visitants podran elaborar espelmes amb canya de riu a l’Espai de la llum, candeles i tradicions; escoltar els orígens i història de la festa i històries antigues al voltant de la foguera al Racó de la Vella Candelera i tradicions llegendàries de la candelera a càrrec de l’agutzil. També podran tastar els tradicionals bunyols de la Candelera o fer un tast a l’Espai dels formatges. Els més petits podran accedir a un galliner i recollir ous del ponedor i endur-se’ls a casa.

En el marc de la jornada també es farà el 4t Ral·li fotogràfic Fira de la Candelera, organitzat per l’Associació Fotogràfica Castell de la Pobla de Claramunt (les inscripcions es faran de 9 a 10 del matí a la plaça de l’Ajuntament).

Al llarg de la fira, que remunta al 1819, es distribuiran poms de romaní (que per la Candelera, segons l’organització tenen virtuts extraordinàries) i candeles tradicionals (que, afegeixen els organitzadors, tenen propietats màgiques i llegendàries.)

La programació culminarà amb una exposició d’artistes locals, oberta des del 31 de gener a l’11 de febrer a la Sala d’Exposicions (de dimecres a divendres de 17:30 h a 19:30 h i dissabte i diumenge d’11 h a 13:30 h).

 

 

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.