TORNAR

El DdD posa sobra la taula la convivència entre religions a Igualada

En la quarta edició que es fa del debat aquest 2015

cultura
Dimarts, 14 abril 2015. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

S'han convidat diferents representants de les principals comunitats religioses de la ciutat a participar de l'acte. El ponent principal és Jordi Puig Martín, de l'Oficina d'Afers Religiosos de Barcelona

 

Després de Setmana Santa, DdD (Dimarts de Diàlegs) posarà a debat la religió amb una mirada àmplia, sota el títol: 'Igualada respecta la pràtica de totes les religions?'. Serà avui, 14 d'abril, a les 8, a la Sala de Socis de l'Ateneu Igualadí. En una societat cada vegada més diversa també hi creix la diversitat de religions i creences, DdD vol analitzar quin és el paper de les comunitats religioses d'Igualada, què representen, les dificultats o avantatges que es troben per fer arribar el seu missatge i com s'interrelacionen. També es vol conèixer la resposta que troben les festes religioses de la ciutat, a més de saber quina és la radiografia de la diversitat religiosa a nivell de país.

El convidat d'aquest dimarts, Jordi PuigLa introducció de l'acte anirà a càrrec del sociòleg especialitzat en diversitat religiosa, Jordi Puig Martín, que ha estat consultor de la matèria a la UNESCO, investigador a la UAB i tècnic de l'Oficina d'Afers Religiosos de l'Ajuntament de Barcelona. A través d'un diàleg-entrevista que li farà el coordinador de DdD Jordi Cuadras, Puig explicarà com es viu i es tracta la diversitat religiosa a Catalunya, a més d'explorar-ne la seva evolució i futur. També parlarà del que representa per a la societat la convivència de diverses religions i creences en un mateix territori.

Després, es passarà a escoltar la fila 0 on s' han convidat diferents representants de diverses comunitats religioses d'Igualada com Josep Massana (rector de la Basílica de Santa Maria i l'església de la Soledat), Ahmed Selmoun (imam de la Mesquita d'Igualada), Jaume Jiménez (pastor de l'Església Evangèlica), Amadeu Caparrós (ancià dels Testimonis de Jehovà) i Alex Pedraita (pastor de l'Església Pentecostal). D'altra banda, també s'hi podrà escoltar el testimoni dels Priors del Sant Crist i de la Confradia de Fàtima, com a entitats que organitzen festes públiques que són religioses. Com en qualsevol DdD, el públic també podrà intervenir-hi per dir-hi la seva, ja que la paraula del públic és protagonista de totes les sessions i, a més, l'organització vol convidar de manera oberta  totes les persones de qualsevol religió o creença  perquè puguin participar del debat.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.