TORNAR
PUBLICITAT

Diumenge, al Museu, visita guiada sobre l'exposició del Patge Faruk

El comissari de la mostra, Pau Duran, serà l’encarregat de l’activitat

cultura
Dimarts, 27 novembre 2018. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Fins al 13 de gener, el Museu de la Pell d'Igualada acull l'exposició sobre els 75 anys del Patge Faruk, i aquest diumenge es pot fer la visita guiada i gratuïta. També com cada primer diumenge de mes, el mateix 2 de desembre, a 2/4 de 12, el Museu de la Pell d'Igualada convida a participar en una visita guiada i gratuïta per les seves exposicions permanents, que permetrà conèixer el món de la pell i les adoberies.

Aquest diumenge, 2 de desembre, a les 12, el públic igualadí podrà conèixer al detall l'exposició 'Faruk. Històries del 28 de desembre' de la mà del seu comissari,  l'historiador i gestor cultural Pau Duran, en una visita guiada al Museu de la Pell. La mostra repassa a través d'històries i d'emocions, els 28 de desembres des dels inicis de la festa dels Reis a Igualada fins l'any 1991, repassant diversos esdeveniments que han anat dibuixant la festa amb trets socials, polítics i econòmics que han deixat al seu pas fotografies, documents, indumentària i nombrosos objectes. La visita és gratuïta i l'aforament limitat.

Una de les peces de l'exposicióLa part inicial de l'exposició aprofundeix en la relació entre la Festa dels Reis i els canvis socials i polítics: una nova concepció de la vida social i festiva a finals de segle XIX, els conflictes laborals i les classes treballadores i com la van viure els nens i nenes durant la república i la guerra. Els objectes i documents que s'exposen en aquesta primera part mostren com es vivien el Reis a la ciutat durant el primer terç del segle XX.

En la segona part, es comença amb l'arribada del Patge Faruk de la mà de Lluís Valls, professor de l'Acadèmia Igualada, i tots els elements exposats il·lustren aquesta figura –la ràdio, les cartes, els patges, l'himne, el Centro Nacional– durant els anys ‘40 i ‘50 del segle XX. El color i les tendències dels ‘60 i ‘70, que es visualitzen a través de pel·lícules familiars i fotografies, expliquen una mica més la figura del Patge



0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.