//Plugins sense CDN ?>
La mort de Gustau Muñoz, que se suma al cas Escala, els assassinats d'Atocha o la repressió a Gasteiz el març del 76, es recorda com un dels fets que desmenteixen la Transició "exemplar". A Igualada, arriba un documental que tracta aquest cas.
L'Ateneu Igualadí acollirà el dimarts 7, a les 7 de la tarda, la projecció del documental 'Gustau, la transició al descobert', on es recorda l'assassinat del jove independentista Gustau Muñoz, de només 16 anys. L'esdeveniment comptarà amb la presència de Jaume Domènech, el director del documental, Marc Muñoz, el germà de Gustau i Joan Valentí, l'actor igualadí que ha participat i produït altres obres de memòria democràtica.
El documental explora aquesta mort, el 1978, quan el jove va rebre un tret de la policia en una manifestació organitzada pel PCE(i) a Barcelona. El seu cas que es va arxivar sense judici ni amb cap condemnat arran dels fets, actualment s'ha inclòs en una querella argentina contra el franquisme com a crim de lesa humanitat, convertint-se així en uns dels primers casos de la transició que podrà investigar-se gràcies a la jurisdicció universal.
La producció és de Balandra Films i compta amb la participació de Televisió de Catalunya. Vol ser un punt de partida per qüestionar la transició i els centenars de crims silenciats durant dècades. El pròxim 11 de setembre TV3 estrenarà el documental a televisió, però Gent Republicana ha organitzat diverses preestrenes a diferents punts del territori. A Igualada l'espai escollit serà el teatre de l'Ateneu, tal com ja es va fer amb la pel·lícula 'La mort de Guillem'. Totes aquelles persones interessades hauran de fer reserva d'entrada de taquilla inversa mitjançant la web de l'Ateneu en aquest enllaç.