TORNAR

La dona en el món de l'esport a l'Anoia, en una exposició virtual

Dins el projecte ”Fem esport... Fem Arxiu” de l’Arxiu Comarcal de l’Anoia

cultura
Dilluns, 11 juny 2018. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La presència femenina en l'esport a l'Anoia, és el tema d'una nova exposició de fotografies que ja es pot visitar a Internet dins el projecte "Fem esport... Fem Arxiu" impulsat per l'Arxiu Comarcal de l'Anoia. L'exposició virtual mostra fotografies de diverses èpoques, que mostren la participació de la dona en el món de l'esport. 

Partit de bàsquet femení dels anys seixanta. ACAN - Fons Ignasi Castelltort i Miralda

"De fèmines a esportistes. la dona a l'esport" és el tótil d'aquesta nova exposició virtual emmarcada dins el projecte "Fem esport... Fem Arxiu" impulsat per l'Arxiu Comarcal de l'Anoia. L'exposició es nodreix de diversosautors i fons: Josep Castelltort i Ferrer, Ramon Godó i Franch, Colom Abadal, l'Abans, família Sabaté, Xavier Andrés i Campos, Ignasi Castelltort i Miralda, Teresa Castellà o Alfons Montané.

 "Fem esport... Fem Arxiu" 

Durant trenta anys, l’Arxiu Comarcal de l’Anoia ha estat atent als diferents fons d’imatges que, a més de ser testimonis històrics, tenen valor artístic. Més de 300.000 imatges formen part d’aquest arxiu que abasta des de finals del segle XIX, fins als nostres dies. Amb "Fem esport... Fem arxiu", l’Arxiu Comarcal de l’Anoia "vol sortir al carrer per mostrar, d’una banda, la diversitat d’autors-fotògrafs, però també, el bagatge històric d’una manera de mirar i de treballar la fotografia tant com obra d’art, com document testimonial d’una època. Igualada ha estat des de principis de segle XX, una escola de grans fotògrafs i és per això, que en volem donar testimoni". El projecte té com objectiu "la recuperació, conservació i accessibilitat del patrimoni de les entitats esportives  per mitjà d’una acció coordinada entre els diferents agents esportius i arxivístics". 

Més enllà de la documentació pròpia de les entitats esportives, el projecte pretén "sensibilitzar a la societat de la importància de conservar i difondre la documentació vinculada a les activitats esportives. Per tant, són d’especial interès els documents conservats pels propis esportistes, periodistes, metges,  fotògrafs, socis de clubs i qualsevol persona susceptible de tenir documentació vinculada al món de l’esport. Aquesta recuperació ha d'estar vinculada a una política d’accés i difusió i per aquest motiu el projecte té la missió de recuperar i difondre el patrimoni documental tant d’entitats i clubs esportius com de les persones vinculades al món de l’esport".

L'Arxiu Comarcal de l'Anoia s'uneix la candidatura Igualada, ciutat esportiva 2019, "per tal de mostrar la importància de l’esport a la nostra ciutat".

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.