//Plugins sense CDN ?>
La plataforma anoienca impulsa aquestes setmanes una campanya a escala nacional, amb una vintena de presentacions a tot Catalunya. La campanya va acompanyada d'una acció de micromecenatge per reconvertir el Forn de Jorba.
Aquest dijous 1 de juliol, a les 7 de la tarda, el Col·lectiu Eixarcolant juga a casa, al Teatre Municipal l'Ateneu, amb la seva campanya 'El model agroalimentari a debat. A què estem contribuint amb el nostre consum?'. La iniciativa té per objectiu demostrar que és possible "desenvolupar un nou model de producció, distribució i consum d'aliments, i de desenvolupament socioeconòmic: més sostenible, ètic i just, que reverteixi positivament al territori". Un model que empri amb "normalitat les espècies silvestres comestibles i les varietats agrícoles tradicionals". En el marc d'aquesta iniciativa, han iniciat un micromecenatge a Goteo per aconseguir 100.000 euros per convertir el Forn de Jorba per posar en pràctica el nou model agroalimentari i extrapolar-lo com a model arreu del país.
El president del Col·lectiu Eixarcolant, Marc Talavera, indica que "fa cinc anys que expliquem que cal transformar el model agroalimentari, i ara ha arribat el moment de fer-ho realitat, de demostrar que tot allò que sempre hem explicat és possible i alhora necessari. És l'única opció per generar una economia sòlida lligada al territori, i per afrontar amb garanties l'emergència climàtica, la crisi de la biodiversitat i el despoblament rural". La campanya es va iniciar el 13 de juny i es perllongarà fins al 23 de juliol.