//Plugins sense CDN ?>
L'estudi igualadí Burzon*Comenge ha realitzat la recreació en virtual del castell carolingi d’Ullastret, el Castellum Uellosos. Ubicat al cim del Puig de Sant Andreu d’Ullastret, és un dels pocs testimonis de l’arquitectura militar d’època carolíngia ben coneguts arqueològicament i documentalment a Catalunya. La reconstrucció es podrà veure a l’exposició “Marca hispànica. La Catalunya carolíngia (711 - 1000)”, que es troba en itinerància al Museu d’Arqueologia de Catalunya a Ullastret
L'estudi igualadí, format per l'Ester Comenge i l'Albert Burzon, que ja va realitzar la reconstrucció virtual de la ciutat ibèrica d’Ullastret, compta amb una àmplia trajectòria i experiència de reconstrucció històrica en 3D com, per exemple, el projecte de restitució digital de les pintures de Sant Climent de Taüll. Han rebut diversos premis, com el prestigiós Hispania Nostra pel projecte "Sigena, la Màgia d'un Somni", el Premi Ciutat d’Igualada, el Premi Junceda (Barcelona), el premi A’Desdign Award Gold (Como), el Laus Gold (Barcelona), o el premi Museus and the Web Award (Baltimore), entre altres distincions.
El projecte de reconstrucció virtual en 3D del Castellum Uellosos, declarat bé cultural d’interès nacional, s'ha fet "amb la voluntat de reivindicar aquest castell, fer-lo visible i intel·ligible per a tothom, s’ha treballat en aquesta reconstrucció virtual seguint el mateix procés que es va emprar en la reconstrucció de la ciutat ibèrica d’Ullastret, caracteritzat pel rigor científic en la part arqueològica i pel màxim realisme en la presentació visual", segons han manifestat des del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.
L'estudi Burzon*Comenge ha realitzat la representació visual i la part gràfica basant-se en el trebvall històric de la reconstrucció, que ha comptat amb l’assessorament científic de Josep Maria Nolla i Jordi Sagrera, membres de l’Institut de Recerca Històrica de la Universitat de Girona, que varen coordinar anys enrere un estudi aprofundit sobre aquest castell, que fou publicat l’any 2005 al volum 24 dels Estudis del Baix Empordà.