//Plugins sense CDN ?>
Aquesta exposició també vol ser un referent per als grups i músics que formaran part del proper Estival de Jazz a Igualada a finals del mes de juny.
L'exposició es podrà veure del 8 de juny al 10 de juliol a l'aparador de l'antic 'Cal Perico', al Carrer de l'Argent.
El Jazz a Catalunya
Catalunya va ser la porta d'entrada del jazz al sud d'Europa. Des dels bojos anys 20, amb les orquestres de ball, fins ben entrat el segle XXI, Catalunya ha generat clubs, discogràfiques, festivals i primeres figures de relleu internacional com Tete Montoliu, Carles Benavent i Jordi Rossy , entre moltes altres.
Tot i que Barcelona va capitalitzar el fenomen, la resta del territori no es va mantenir aliè als nous ritmes. Les mateixes formacions de cobla, que durant les seves actuacions diürnes solemnitzaven els oficis religiosos i al migdia tocaven sardanes, quan queia la nit es convertien en formacions de ball que amenitzaven amb les cançons i els ritmes de moda.
L'eufòria del jazz a Igualada
L’eufòria d’aquest gènere musical arribarà a Igualada també als anys 20. El 1922, en el programa de les Fires i Festes de Primavera, s’hi anuncia el Quintet Armònic Igualadí, amb acompanyament de JAZZ-BAND.
A partir de 1932, comencen a sorgir els grups o conjunts de jazz com: The Nightingale Boys, que va néixer al Café Goya, i els The Bird Boys que van rivalitzar durant uns anys, sobretot quan actuaven a Igualada.
Desprès de la guerra, a més de la orquestra Triunfal, hi havia la Dinàmica Orquesta , la Orquestina Juventud i Quinteto Blanco, el Regis Club i la Orquestrina Montaner que actuaven en els diferents centres de la ciutat: Centro Nacional, Cine Moderno, Círculo de Igualada o a altres poblacions.
Finalment, el conjunt de jazz Windsor va iniciar les seves activitats musicals el 28 de març de 1948, fins als anys seixanta, amb la competència del Conjunto Londres.