TORNAR

Les germanes Cecília i Mercè Gonzàlez exposen Sinestèsia a la Municipal d'Igualada

Una mostra inspirada en el món del tèxtil utilitzant seda, patchwork, colors i la música

cultura
Divendres, 2 octubre 2015. 11:43. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Les germanes Cecília i Mercè Gonzàlez formen el tàndem artístic Desedamas. Des d'avui i fins el 18 d'octubre presenten a la Sala Municipal d'exposicions d'Igualada la mostra que, amb el nom de Sinestèsia, mostra els seus darrers treballs artístics. Unes peces inspirades en el món del tèxtil, tan arrelat a l'Anoia, usant seda, la tècnica del patchworkm amb colors vius i música.

La mostra s'obre avui divendres a 2/4 de 8 del vespre a la Sala Municipal d’Exposicions d’Igualada, on es podrà veure fins el 18 del mateix mes. Les germanes Cecília i Mercè Gonzàlez, sota el nom artístic de Desedamas, mostren "aquest fenomen que consisteix en percebre conjuntament diferents sensacions a través de diferents sentits, en un mateix acte perceptiu. La sensacions d’escoltar els colors o de veure el so són exemples de sinestèsia". Desedamas han treballat en aquesta exposició "escoltant" els colors i per això cada obra està associada a un color i a un tipus de música, i proposen una visió particular del món del tèxtil, un món estretament vinculat a Igualada.

Les germanes Cecília i Mercè Gonzàlez van iniciar la seva tasca com a taller creatiu l’any 1997, quan van pintar les primeres peces de seda, especialment fulards i quadres. Van començar d’una manera autodidàctica i realitzant cursets per perfeccionar la seva tècnica, la qual consisteix a pintar seda i aplicar-la a diferents objectes com quadres, bijuteria, llums, etc. El 2007 van començar a pintar seda per fer patchwork i van compaginar les fires d’artesania amb les fires de patchwork, treballant també en la línia de l’art tèxtil.

Han dut a terme diferents exposicions col·lectives, han rebut un accèssit als premis Unicaja d’artesania de Jaén i el segon premi disseny original al Festival Internacional de Patchwork, entre altres. Per a més informació, es pot consultar la pàgina web de Desedamas www.desedamas.com.


1 Comentaris

;

;-)

6 d'octubre 2015.14:25h

Respondre

Una fantàstica exposició! Molt bones artistes!

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.