TORNAR

L'humor de 'La venganza de Don Mendo' serà dissabte al Teatre Municipal l'Ateneu

La companyia El Espejo Negro representa amb titelles l'obra de Muñoz Seca

cultura
Dimarts, 14 octubre 2014. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
La multipremiada versió de 'La venganza de Don Mendo' que s'ha enginyat Ángel Calvente, de la companyia El Espejo Negro, arriba dissabte a Igualada. El Teatre Municipal l'Ateneu acull aquesta obra de marc històric medieval però amb una ironia molt actual

La companyia andalusa El Espejo Negro porta el clàssic 'La venganza de Don Mendo' a Igualada. Es tracta d'una adaptació de l’obra de Pedro Muñoz Seca feta amb titelle. Serà dissabte vinent, 18 d’octubre a les 9 del vespre, al Teatre Municipal l’Ateneu d’Igualada. La proposta ha aconseguit el guardó al millor director, Ángel Calvente, als Premios del Teatro Andaluz 2013 i també el premi El Público Canal Sur 2013.

L'argument planteja uns fets que succeeixen durant el regnat d’un tal Alfons VII, pels volts del segle XII. Amors, embolics i afectes generosos. Per culpa de la seva afició a l’escalada i a les faldilles de la seva estimada dama, Don Mendo és empresonat a la torre d’un castell, acusat d’un fals robatori d’un collar dels barats. És enviat a presó per don Nuño Manso del Jarama, pare de Magdalena la Desvergonyida. Després d’un any i un dia tancat, li arriba la tràgica nova que ha de morir lapidat. Jura venjança i a fe que es venjarà.

Les entrades, a partir de 12 euros, es poden comprar al Punt de Difusió Cultural i Turística d’Igualada (c/ Garcia Fossas, 2) de dimarts a divendres de 7 a 9 del vespre, i dissabtes i diumenges d'11 a 2 i de 6 a 9.

El Espejo Negro és una de les millors companyies espanyoles, amb una història de titelles per no parar de riure. L’obra forma part de Platea, el Programa Estatal de Circulació d'Espectacles d'Arts Escèniques de diverses comunitats autònomes, que compta amb el suport del Ministerio de Cultura. L'obra parteix d'un humor àcid, sense embuts i políticament incorrecte, en la línia corrosiva que ja ha mostrat aquesta companyia en altres actuacions a Catalunya. El joc de paraules s'acarnissa en l'actualitat i en la seva comparativa llegendària. Però, a més, Calvente dota l'obra de Muñoz Seca d'aquesta gràcia especial que sempre hi ha en els seus treballs on la paròdia de personatges coneguts o els motius musicals apareixen d'arreu per trencar la continuïtat lineal i fer l'ullet a l'espectador. No hi ha dubte que la interpretació dels actors manipuladors és extraordinària, especialment en aquesta ocasió amb la seva aportació vocal i una modulació expressiva molt enginyosa que generen moments brillants.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.