TORNAR

Igualada viu avui la devoció per la suor de sang

Al matí el bisbe de Vic presidirà una celebració i a la tarda es farà la tradicional processó del sant

cultura
Dimarts, 7 abril 2015. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Igualada rememora avui el prodigi que, segons explica la llegenda, va passar a la ciutat el 20 d'abril del 1590, un divendres sant. El crist crucificat de l'església del Roser va suar sang, segons van recollir alguns testimonis. 425 anys després, la tradició que en venera la figura continua i avui tindrà lloc l'habitual processó pel centre de la ciutat.

Una imatge de la processó del 2012Igualada viu avui una de les seves festes més particulars. Fa 425 anys, amb una ciutat assetjada per la pesta, es diu que la imatge del Sant Crist de l'església del Roser d'Igualada va suar sang. Segons recull la llegenda, va ser la noia Coloma i la vídua Massarda les primeres que ho van veure, el 20 d'abril, un divendres sant. Es diu que al llarg del matí més testimonis van presenciar el prodigi. Des d'aleshores, s'ha mantingut la devoció a l'entorn de l'efemèride, que s'ha convertit en tradició. Molts igualadins i igualadines surten en processó el dimarts després de Pasqua, pels carrers de la ciutat en homenatge al sant crist crucificat.
 
La processó transcorrerà pel centre d'IgualadaAvui els actes de celebració començaran a les 11 h del matí a la basílica de Santa Maria, amb una missa presidida pel bisbe de Vic, Romà Casanova, i amb cants a càrrec de l'Schola Cantorum d’Igualada. Després de la comunió, la soprano Ulrike Haller interpretarà el sonet verdaguerià "A Igualada en el centenari del Sant Crist", acompanyada per Daniel Mestre. El moment més àlgid de la festa, però, serà a la tarda, a les 18.30 h, amb la processó en homenatge a Jesús crucificat pel nucli antic d'Igualada. Un cop acabada la processó, a la plaça de Pius XII, l'agrupació Bitrac Dansa oferirà una escenificació de la Moixiganga d’Igualada. Després tindrà lloc l'ofici, amb cants a càrrec de la Coral de Santa Maria i l’acompanyament a l’orgue de Lluís Victori.
Imatge del Sant CristAhir, per la vigília, la basílica de Santa Maria va acollir les vespres i una celebració presidida per l'igualadí pare Bernabé Dalmau, monjo de Montserrat. El 20 d'abril, quan farà 425 anys exactes de la suor de sang, es farà una vetlla de pregària a l'església del Roser.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.